Intresseanmälan Socialsekreterare till Social- och omsorgsförvaltningenSista ansökningsdatum: 2019-09-30
Referensnummer: 2596

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Angelika Nordin, HR, 013-294726

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Känslan av att bidra - möjligheten att påverka! Social- och omsorgsförvaltningen bedriver en socialtjänst som kännetecknas av goda kunskaper om medborgarnas och individers behov av sociala insatser.

Social- och omsorgsförvaltningen i Linköping bedriver myndighetsutövning inom Avdelningen för försörjningsinsatser/Ekonomiskt bistånd, Individ och familjeomsorg och Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta.

Vård, omsorg och socialtjänst är viktiga delar av Linköpings kommun och vi växer både som stad och arbetsplats. Vi söker nu Dig som vill bli en del av vår verksamhet och vara med att göra skillnad för våra medborgare i behov av stöd.

Arbetsbeskrivning

Social- och omsorgsförvaltningen i Linköping gör utredningar och bedömningar enligt Socialtjänstlagen. 

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt synsätt och verkar för att stärka individens egna resurser och sätta barnens uppväxtvillkor i fokus. Att bidra till en tillvaro fri från missbruk och våld är centralt i vårt arbete. Vi arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Du kommer att möta barn, ungdomar, vuxna och familjer i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att bidra.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har Socionomexamen, beteendevetenskaplig examen med kurser inom socialt arbete/sociologi, socialrätt, psykologi och samhällsvetenskap alternativt annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

B-körkort är ett krav för de flesta tjänster på förvaltningen.

Du bör också kunna

  • Uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
  • Arbeta med människor utifrån, både ett stödjande och strukturerat perspektiv, samt ha ett lösningsfokuserat arbetssätt.
  • Vara tydlig och kunna sätta gränser när det behövs.
  • Arbeta både självständigt och i team.
  • Samverka med andra och upprätthålla goda relationer med externa parter.
  • Ta initiativ och driva arbetet framåt, snabbt ställa om för omväxlande arbetsuppgifter, samt hitta alternativa lösningar.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Ref. nr: 2596

Om Social- och omsorgsförvaltningen

Förvaltningsorganisationen inom den sociala sektorn i Linköpings kommun förändrades den 1 januari 2019. Tidigare Socialförvaltningen och Omsorgs- och äldreförvaltningen har ni blivit Social- och omsorgsförvaltningen och förändringsarbete pågår. Social- och omsorgsförvaltningen bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg utifrån målgruppernas behov. Verksamhetsområdena är försörjningsinsatser, individ- och familjeomsorg samt äldre och funktionsnedsatta. Förvaltningen arbetar på uppdrag av social- och omsorgsnämnd, äldrenämnd samt arbetsmarknadsnämnd med både myndighetsutövning och beställning. Linköpings kommun bygger en organisation där vi ska bedriva verksamhet med hög tillgänglighet, god kvalitet och rättssäkerhet inom givna ekonomiska ramar. Den nya organisationen utformas så att den har flexibilitet att möta både snabba omvärldsförändringar, framtida utmaningar och förändrade politiska prioriteringar framöver.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 juli 2019