Lärare i hemkunskap till TanneforsskolanSista ansökningsdatum: 2019-07-18
Referensnummer: 3085

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jan Eklund, Biträdande rektor, 013-294642

Jessica Wågh, Rektor, 013-207341

Anita Yildiz Gustavsson, Lärare, 013-206000

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Tanneforsskolan är en liten skola mitt i Linköping med ca 210 elever i årskurserna f-6. På skolan har vi även särskilda undervisningsgrupper för elever med grav språkstörning i samma årskurser. Kungsbergsskolan är även den en liten skola mitt i Linköping med c:a 220 elever från f-6. Ekängens skolor består av cirka 520 elever i förskoleklass, grundskola, fritidshem och öppen fritidsverksamhet. Skolorna ligger i Ekängen. Alla elever i förskoleklass och årskurs 1 går på Bärstadskolan. Eleverna i årskurs 2-6 går på Ekängsskolan. Fritidshem och öppen fritidsverksamhet finns på respektive skola. Hemkunskapsundervisningen är förlagd i anpassade lokaler på Ljungstedtska skolan.

Arbetsbeskrivning

Undervisning som lärare i hemkunskap är 45%. Tjänsten kan kombineras som ämneslärare eller arbete på fritids upp till 100%. 

Som lärare och pedagog på våra skolor är du tryggheten, glädjen, utmanaren, uppmuntraren och utvecklaren. Det innebär att du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och att du tycker om att se elever och kollegor växa och utvecklas. Du drivs av att vara en naturlig del av utvecklingsarbetet på skolan. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för våra skolor.

Du utvecklar och driver din undervisning tillsammans med de andra pedagogerna. Du utgår från gällande styrdokument och drivs av att hitta nya sätt att undervisa och lockar eleverna längre i sin kunskapsinhämtning. Du brinner för att synliggöra lärandet och för att hitta kreativa vägar för detta, IKT (informations- och kommunikationsteknik) är en naturlig del av din undervisning.

Du ska tillsammans med övrig personal ansvara för att utveckla, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet på skolan enligt läroplanen. 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är behörig lärare i hemkunskap. 

Vi söker dig som har lätt för att samarbete med andra människor, du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer.  Du är trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv. Du leder och motiverar elever på ett sätt som skapar engagemang och delaktighet.

Du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och du anpassar därför ditt sätt att förmedla ditt budskap på ett tydligt sätt. Du har lätt för att arbeta med komplexa frågor och du arbetar noggrant mot uppsatta mål.

Vi värdesätter att du visar en egen drivkraft och tar egna initiativ för att bidra till verksamhetens mål. Du har förmåga att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-06

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 45- 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3085

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 juli 2019