Lärare i svenska och engelska till ResurskolornaSista ansökningsdatum: 2019-12-12
Referensnummer: 4183

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Johanna Svensson, Rektor, 013-294102

Maja Johansson Gaimer, Facklig representant LR, 0730-747223

Tora Borén, Facklig representant Lärarförbundet, 0730-722053

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, åk 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande skolform. Dock ej elever med rätt till grundsärskola. Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna.

Vi söker nu en leg. lärare åk 4-9 på 100 % i svenska och engelska till vår resursskola Tinnerbäcken åk 7-9.

Arbetsbeskrivning

Din roll är att arbeta med elevernas kunskapsutveckling i nära samarbete med övrig personal på skolorna. Du får möjlighet att arbeta nära eleverna och har stor frihet att utforma och påverka ditt arbete utifrån de behov som uppstår. Kollegial handledning och extern handledning finns som stöd.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har lärarutbildning åk 4-9 alternativt gymnasiebehörighet. Erfarenhet av att arbeta med elever med socioemotionella svårigheter och psykisk ohälsa är meriterande.

Vi söker dig som brinner för barn i behov av särskilt stöd och som söker en pedagogisk utmaning. Du trivs med att arbeta i en verksamhet där ingen dag är den andra lik och du får möjlighet att tänka utanför boxen då varje elevs behov är i fokus.  

Vi vill att du;

  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella.
  • har förmåga att se och ta tillvara olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.
  • har en god samarbetsförmåga och lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt.
  • kommunicerar på ett tydligt sätt
  • är kreativ och ofta kommer med nya idéer
  • har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer
  • väljer att se möjligheter istället för hinder
  • letar mer efter friskfaktorer än riskfaktorer.

Vi vill att du ska trivas hos oss – därför erbjuder vi de som kan bli aktuella för tjänsten att besöka oss på resursskolorna. Körkort är önskvärt.

Är du medarbetaren som kan förändra och göra skillnad både för dig själv och för andra? Har du förmåga att tänka utanför boxen och tillsammans göra det möjliga möjligt? Då är du välkommen till resursskolorna!  

Information om tjänsten

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 4183

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 december 2019