Hoppa till huvudinnehåll

LokalstrategSista ansökningsdatum: 24 september 2023
Referensnummer: 11822

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Petter Skogö, Ekonomichef, 013-26 21 38, [email protected]

Matilda Pettersson, HR-konsult, 013-205769, [email protected]

Linda Olsson, Facklig företrädare SSR, 013-208711, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Som lokalstrateg ansvarar du för kommunens strategiska lokalförsörjningsprocess. Du arbetar utifrån ett strategiskt, affärsmässigt och kostnadseffektivt perspektiv för att uppnå ändamålsenliga lokaler och kommungemensamma synergier.

Du har som lokalstrateg övergripande ansvar för lokalförsörjningsprocessens efterlevnad och utveckling. I rollen som lokalstrateg ingår också att med stöd av förvaltningar och bolag ta fram lokalförsörjningsplaner som underlag till kommunens budget och uppföljning.

Du kommer att arbeta med uppföljning av kostnadsutveckling och nyckeltal för att säkerställa att Linköpings kommun har en effektiv lokalförsörjning. I din roll ingår också att bevaka kommunens intressen i lokalförsörjningsfrågor nationellt.

Din arbetsplats

Ekonomistaben bidrar till att kommunen upprätthåller en god och hållbar ekonomisk hushållning på kort och lång sikt. Detta sker genom ekonomistyrningsregler, budgetering och uppföljning i syfte att ha god ekonomisk kontroll och säkerställa en kostnadseffektiv och ändamålsenlig verksamhet i kommunen.

Ekonomistaben arbetar också med kommunövergripande lokalförsörjning, beställningsansvar för upphandling, ekonomiadministration och kommunens finansverksamhet. Ekonomistaben består av 15 medarbetare och är uppdelad i två delar; Budget, redovisning och strategisk lokalförsörjning samt Finans och ägarstyrning.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning för rollen som lokalstrateg alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du bör ha erfarenhet av lokal- och fastighetsförvaltning samt projektledning, gärna från offentlig verksamhet. Vi ser att du har goda kunskaper inom fastighetsekonomi och hyreslagstiftning. Då arbetet omfattar en hel del skrivande samt kommunikation är det nödvändigt att ha mycket god kunskap i det svenska språket, både i tal och skrift samt en god analytisk förmåga. 

Arbetet innebär många kontaktytor och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och är kommunikativ i din vardag. Vidare är du självgående i ditt dagliga arbete, initiativrik och har en helhetssyn på lokalförsörjningsprocessen. 

Vi ser fram emot att läsa din ansökan när urvalet påbörjas den 25 september. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11822

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Tjänsten är placerad inom Kommunledningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd och service till hela kommunen, näringsliv, organisationer samt kommunens politiska ledning.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 8 september 2023 kl 15:30