Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

LSS-handläggare till MottagningenSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5435

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Susanne Åkeborg, Gruppchef, 013-20 64 32, susanne.akeborg@linkoping.se

Eva Elb, Gruppchef, 013-294625, eva.elb@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

LSS-gruppen arbetar med de personer som omfattas av LSS (Lagen om stöd och service), det vill säga personer med utvecklingsstörning, autism, hjärnskada samt personer med andra stora och varaktiga psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. På avdelningen finns även funktionshindersomsorgsgrupp och äldregrupp.

Förvaltningen genomgår för närvarande en omorganisation och från och med 1 november 2020 kommer du tillhöra Mottagningen inom Avdelningen för vuxna. Mottagningen kommer gå in i en multiprofessionell verksamhet bestående av handläggare, socialsekreterare och biståndsbedömare inom exv. ekonomiskt bistånd, LSS och våld i nära relation. Det pågår därför mycket förändringsarbete i verksamheten.     

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av att handlägga ärenden enligt gällande lagstiftning utifrån LSS och SOL (Socialtjänstlagen), kommunala reglementen, fastlagda mål och rutiner. Handläggaren utreder behovet, fattar beslut och ansvarar för att beslutet verkställs genom att göra en beställning till utförare. I samband med utredning ingår att ge information samt råd och stöd till brukare och samarbetspartners. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut gentemot utförare

Vi dokumenterar utifrån IBIC modellen (individens behov i centrum), ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt, där den enskilde individens behov och förmågor står i centrum. I samband med utredningen ansvarar handläggaren för att ge information samt ge råd och stöd till brukare och samarbetspartners. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut gentemot utförare. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete och det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete och uppföljningsarbete inom LSS-lagstiftningen. Vi ser det också som meriterande om du arbetat enligt IBIC och har vana av att arbeta i Treserva. B-körkort är ett krav.

Du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bl.a. innebär klientkontakter och dokumentation. 

Du är lugn, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan båda arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. I arbetet kommer du ofta med nya idéer, skapar energi och får med dina kollegor. Du är duktig på att prioritera och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du kunna se helheter och ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5435

Om Social- och omsorgsförvaltningen

Social-och omsorgsförvaltningen är en del i välfärdskedjan. Vi bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg utifrån målgruppernas behov. Förvaltningen styrs av och svarar på uppdrag av social- och omsorgsnämnd, äldrenämnd samt arbetsmarknadsnämnd. Vi bedriver en verksamhet med hög tillgänglighet, god kvalitet och rättssäkerhet inom givna ekonomiska ramar. Organisationen utformas så att den har flexibilitet att möta snabba omvärldsförändringar, framtida utmaningar och förändrade politiska prioriteringar. Vårt arbete ska säkerställa att de som bor i Linköping får det stöd som de har rätt till. Riktningen för vårt arbete finns i vår vision: ”Med mod och handlingskraft möter vi din förmåga och tillsammans skapar vi framtiden!”

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020