Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Miljöchef till Linköpings kommunSista ansökningsdatum: 2020-08-15
Referensnummer: 5359

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Emelie Törnvall, Rekryteringskonsult, AS&B Executive, 070-618 11 58

Helene Larsson, Rekryteringskonsult, AS&B Executive, 070-265 56 82

Ann-Christin Karlsson, Facklig företrädare, Vision, 013-20 60 85, Ann-Christin.Karlsson@linkoping.se

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63, Per-Arne.Friberg@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Till Linköpings kommun söker vi en strategisk och utvecklingsinriktad miljöchef till miljökontoret. Är du en ledare som genom samverkan skapar utveckling och arbetsglädje? Välkommen att göra skillnad tillsammans med Miljökontoret!

Miljökontoret är en del av Miljö- och samhällsbyggandsförvaltningen inom Linköpings kommun.  Kontoret leds av en miljöchef och är organiserat utifrån tre områden; miljöskydd, hälsoskydd och livsmedel, som vart och ett leds av en avdelningschef. På uppdrag av bygg- och miljönämnden bedriver Miljökontoret tillsyn inom dessa områden enligt gällande lagstiftning. Exempel på tillsynsarbete är inspektioner, provtagning och utredningar. Miljökontoret ger också företag och allmänhet råd, anvisningar och upplysningar i miljö-, hälsoskydds- och livsmedelsfrågor. Kontoret har sammanlagt 35 engagerade medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

Som miljöchef är du ytterst ansvarig för Miljökontorets verksamhet och arbetar tätt tillsammans med avdelningscheferna för att driva och utveckla verksamheten. Du är direkt underställd samhällsbyggnadsdirektören och utgör en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp. I samarbete med förvaltningens övriga kontors- och stabschefer kommer du att arbeta med strategiskt viktiga förvaltningsgemensamma ledningsfrågor. I uppdraget ingår också att ha en nära dialog med politiken och samverka med andra myndigheter samt kommuner.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med en inriktning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten. Vi vänder oss till dig med flerårig ledarerfarenhet och som tidigare varit framgångsrik chef över andra ledare. För att ha en förståelse för grunduppdraget vill vi att du har erfarenhet från att tidigare arbetat med myndighetsutövning och inom en politiskt styrd organisation. Du har dessutom relevant kunskap inom miljöområdet samt dess lagar och föreskrifter.

Vi söker efter en ledare som är strategisk, engagerad och modig. Du fokuserar på helheten och skapar delaktighet genom dialog med din omgivning och genom din förmåga att delegera. Du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättring och genom tidigare erfarenheter och omvärldsbevakning för du in nya perspektiv till verksamheten. Du har förmåga att entusiasmera, skapa arbetsglädje och ett gott samarbetsklimat samtidigt som du är beslutsam och tydlig när så krävs. Du har ett prestigelöst ledarskap och förhållningssätt där du utmanar din omgivning att våga tänka nytt för att utveckla verksamheten.

 

Information om tjänsten

Denna tjänst annonseras under sommaren och intervjuer kommer att påbörjas i augusti. Vi välkomnar visat intresse redan idag och du är välkommen att kontakta någon av våra kontaktpersoner på AS&B executive som sköter denna rekrytering.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5359

Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden! Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020