Hoppa till huvudinnehåll

MiljöplanerareSista ansökningsdatum: 28 mars 2023
Referensnummer: 10866

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Marie Hägglund, Enhetschef Klimatenheten, 013-263113, [email protected]

Lisa Lindqvist, HR-konsult, 013-20 69 25, [email protected]

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63, [email protected]

Patric Andersson, Naturvetarna, 013-20 72 76, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardgen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vill du driva arbetet med strategiska miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar i Linköpings kommun? Här får du möjlighet att påverka utvecklingen av kommunens samhällsbyggnad!

Som miljöplanerare på Klimatenheten kommer din huvudsakliga inriktning vara att driva och utveckla arbetet med strategiska miljöbedömning av detaljplaner, vilket bland annat omfattar bedömningar/undersökningar av betydande miljöpåverkan, miljöbedömningar av detaljplaner och framtagande eller medverkande till upphandling av miljökonsekvensbeskrivningar till detaljplaner. Det ingår också att utveckla arbetssätt och interna processer med miljökonsekvensbeskrivningar och uppföljningar.

Din kompetens kommer att tas tillvara genom samarbete med kollegor i klimatenheten och i projektgrupper för översiktsplaner, detaljplaner och investerings- och exploateringsprojekt. I ditt arbete ingår även att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom miljö- och klimatområdet knutet till fysisk planering. Det finns även möjlighet att arbeta med andra utvecklingsprojekt inom miljö- och klimatområdet kopplat till fysisk planering.

Arbetsplatsen är belägen i nya lokaler i Ebbepark. Vi jobbar aktivitetsbaserat, flextid tillämpas och möjlighet erbjuds att arbeta viss tid på distans.

Din arbetsplats

Vad roligt att du är intresserad av jobbet som miljöplanerare på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen! 

Linköping är en växande kommun där miljöfrågor fortsätter att ha hög prioritet. Därför behöver vi förstärka miljöavdelningen med fler kunniga medarbetare som ska hjälpa till att driva kommunens stadsutveckling framåt samt bidra till att Linköping har trygga och goda miljöer för stadens invånare, verksamheter och kommande generationer att leva, bo och verka i. Våra medarbetare arbetar med att vi ska ha en god miljö i kommunen - vi håller koll på luftkvalitet, buller, vatten och klimat samt ansvarar för livsmedelssäkerhet och ser till att det finns goda boendemiljöer. Vi kontrollerar industrier och verksamheter, och arbetar strategiskt med miljöfrågor och miljökommunikation inom olika områden. Allt detta görs på våra fyra enheter; hälsoskyddsenheten, klimatenheten, livsmedelsenheten och miljöskyddsenheten. 

Klimatenheten arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Som miljöplanerare kommer du att tillhöra ett härligt gäng som består av tio medarbetare som arbetar med miljöfrågor i roller som miljöplanerare, miljösamordnare samt energi- och klimatrådgivare. Uppdragen är projekt inom hållbart resande, miljökommunikation, energi- och klimatrådgivning och miljöfrågor i planarbete som luft, buller och vattenfrågor. Vi arbetar även med dagvatten i nybyggnation, skyfall samt utbyggnad av vatten och avlopp på landsbygden.

Du som söker

Vi söker dig med en högskoleexamen inom miljöområdet, samhällsbyggnad med inriktning mot miljö eller annan utbildning som av oss bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med strategiska miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar samt lagstiftning inom området. Har du även erfarenhet av att beställa, upprätta, samordna och bedöma specialistutredningar såsom buller-, luft-, dagvatten-, och markföroreningar ser vi detta som meriterande. 

Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av arbete med miljöfrågor i fysisk planering såsom översiktsplan, detaljplan och exploateringsprojekt. För att lyckas i rollen som miljöplanerare är det ett krav att du har kunskap om miljökonsekvensbedömningar samt kunskap om miljöbalken och plan- och bygglagen. Som miljöplanerare kommer du att ha flera kontaktytor med interna såväl som externa parter, vilket ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person har du lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. I rollen som miljöplanerare samverkar du med flera parter, därför ser vi det som en självklarhet att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kan relatera till dom på ett lyhört och smidigt sätt i kombination med att du även har förmågan att ta ansvar för din egen uppgift och kan driva dina processer framåt. 

Vidare har du en förmåga till helhetsyn, arbetar mot mål och kan fokusera på resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10866

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Tjänsten är placerad inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi ser till att stadsplanera så att många värden tas till vara: näringsliv och kultur, trafik och miljö. Nu och i framtiden. Tillsammans utvecklar vi en attraktiv, spännande och hållbar stad.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 14 mars 2023 kl 17:30