Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Personlig assistent till tjej i yngre tonårenSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5448

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Carola Haag, Verksamhetschef, 013-26 26 76

Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, 013-20 64 85

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet, barnverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi söker en personlig assistent för tillsvidareanställning till en tjej med omfattande funktionsnedsättning. Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll och helg.

Vill du veta hur en dag kan se ut inom LSS Funktionsstöd? Se vår film: Klicka här.

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att personens egna resurser frigörs och utvecklas.  

Denna tjänst innebär att du kommer att vara personlig assistent åt en flicka med omfattande funktionsnedsättning, arbetet utförs hemma hos flickan tillsammans med familjen som är bosatt i de södra delarna av Linköping. Du är med till Händelseriket, åker på utflykter och hittar på meningsfulla aktiviteter som utmanar och stimulerar till utveckling och upplevelser.

Kvalifikationer

Då flickan och hennes familj är delaktig i beslut om anställning finns inget krav på omvårdnadsutbildning, men det är meriterande likväl som erfarenhet av liknande arbete. Det är även meriterande med erfarenhet av omvårdnad i form av peg, sondmat och andra hjälpmedel. Du kan svenska, både skriftligt och muntligt samt har god datavana eftersom kommunikation och dokumentation är viktigt i arbetet. B-körkort är önskvärt, men inte ett krav. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. 

Som person är du lyhörd och har förmåga att läsa av situationen där du är tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du tar initiativ till aktiviteter och kommer ofta med nya idéer och månar om att det ska vara bra för alla inblandade. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor samt arbetar bra med andra människor. Vid förändringar i arbetet har du lätt för att anpassa dig och ser möjligheterna i förändringen. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 65%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5448

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 9 augusti 2020