Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Politisk sekreterare till SocialdemokraternaSista ansökningsdatum: 2020-09-13
Referensnummer: 5441

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Kristina Edlund, Gruppledare och kommunalråd, Socialdemokraterna, 072-240 07 40

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54

Magnus Thor, Facklig företrädare, Sveriges Skolledarförbund, magnus.thor@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Är du samhällsintresserad med ett intresse för politik? Kan du lyfta oss till nästa nivå i att synas digitalt? Då erbjuder vi en spännande tjänst i politikens centrum i Sveriges femte största kommun där du har chans att göra ett bestående avtryck.

Tjänsten innebär att du jobbar 50 procent som politisk sekreterare åt kommunalråden i Linköpings kommun. I rollen har du stöd av kollegor och ingår i ett team. Som politisk sekreterare har du rätt till tjänstledighet enligt kommunallagen. Observera att Socialdemokraterna också söker en ombudsman om 50 procent. 

Arbetsbeskrivning

Som politisk sekreterare fungerar du som politisk rådgivare åt våra fyra kommunalråd. Din viktigaste uppgift är att tillsammans med oss växla upp arbetet i sociala medier med fokus på valvinst 2022. Vi behöver särskilt öka vår närvaro på Youtube. Du behöver därför kunna producera rörligt material och ha känsla för vad som ”flyger”.

Arbetet är till stor del händelsestyrt, och beroende på vad som sker i omvärlden kan arbetsdagen behöva planeras om. Du är van vid att växla i tempo.

Du behöver inte ha varit aktiv i Socialdemokraterna tidigare, men att dela våra värderingar är en förutsättning.

I din roll som politisk sekreterare arbetar du tillsammans med vår nuvarande politiska sekreterare och ombudsman.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en kommunikationsutbildning eller erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i att producera innehåll för digitala kanaler och kunskaper i Adobe Creative Suite. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 31 december 2022

Sysselsättningsgrad: 50%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5441

Om Kommunledningsförvaltningen

I en stor och innovativ kommun som Linköping, har Kommunledningsförvaltningen en viktig samordnande roll. Vi ger stöd och service till hela kommunen, företag och organisationer. På så sätt skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer. Att arbeta hos oss är att vara med och göra skillnad – att påverka samhällsutvecklingen. Vårt arbete berör de flesta Linköpingsbors vardag och bidrar till ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet. Vi arbetar med kommunövergripande strategiska frågor och ger stöd till den politiska ledningen. Inom vår förvaltning ryms också modern kommunikation, effektiv administration och ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning, säkerhet och digitalisering. Allt det grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 9 augusti 2020