Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Rekryterare till Rekryteringscentrum UtbildningsförvaltningenSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5429

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 6 månader

Kontaktperson:

Anna Jonson, Gruppchef, 013-26 32 47, anna.a.jonson@linkoping.se

Kristina Hammarlund, HR-konsult, 013-29 47 37, kristina.hammarlund@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens rekryteringscentrum är en central funktion och vi har som uppgift att rekrytera de pedagogiska kompetenserna inom förvaltningen.

I detta nu så hjälper vi Förskolecheferna med rekryteringar av Förskollärare och Barnskötare samt Rektorerna med Lärare i Fritidshem och Barnskötare till fritidshem samt Lärare F-6. Rektorerna har också möjlighet att beställa andra kompetenser som vi kan hjälpa dem att rekrytera.

Vi arbetar också med att bistå rektorerna och enhetscheferina inom gymnasieskolan med de rekryteringar som de har - detta är ett pilotprojekt under detta år. 

Rekryteringscentrum ligger i direkt anslutning till Bemanningsgruppen vars uppgift är att bemanna korttidsvikariaten inom förvaltningen, allt ifrån förskolan upp till gymnasiet. Samarbetet mellan dessa funktioner är stort och vi ser att man kan dra stor nytta av varandra.

Organisatoriskt lyder Rekryteringscentrum under HR-avdelningen på förvaltningen.

I rekryteringscentrum idag har vi sex rekryterare. Vi behöver nu rekrytera 1 rekryterare på grund av föräldraledighet. Tjänsten kommer tillsättas senast den 1 november, gärna under oktober månad. Vikariaten sträcker sig till den 31 mars 2021.

Arbetsbeskrivning

Rekryterarens grundläggande uppdrag kommer vara att rekrytera pedagogisk personal till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, du kommer att arbeta både med hela och delar av processen. Rekryteringarna sker efter beställningar från våra rektorer ute i verksamheten vilket innebär att din dialog med dessa kommer att vara mycket tät och av stor vikt. Ditt arbete kommer ske både självständigt och tillsammans med de andra rekryterarna varför lyhördhet och samarbete är viktiga egenskaper.

Då vi arbetar med screening-tester för vissa yrkeskategorier kommer du att vara med och analysera dessa för att titta på lämpliga personligheter till våra verksamheter.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med högt tempo där du kommer få en viktig roll i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens rekryteringscentrum!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom personalområdet. Vi ser gärna att du har arbetat med rekrytering tidigare dock behöver du ha kunskap om Kompetensbaserad rekrytering vilket är det som vi arbetar med idag.

Som person är du:

  • Flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Hos oss händer det hela tiden nya saker och det kommer nya direktiv vilket innebär att du behöver kunna ställa om och anpassa dig efter det. 
  • Strukturerad och effektiv i ditt arbete. Arbetsbelastningen i gruppen är relativt hög och man behöver kunna vara strukturerad och effektiv för att hantera alla delar i processen men också antalet kandidater och kundkontakter som du har. Du ska också kunna se vad vi kan göra effektivare för att kunna göra våra kunder och kandidater mer nöjda. Detta får dock inte gå ut över den kvalité som vi levererar. 
  • Lyhörd samt innehar en god samarbetsförmåga, det är väldigt viktigt hos oss då vi i gruppen försöker att arbeta mycket tillsammans genom att stötta och vara back-up till varandra även om man själv har ansvar för ett antal rekryteringsprocesser och den leveransen.

Intervjuer för tjänsten kommer genomföras under v 36-37.

Information om tjänsten

Tillträde: Oktober eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visttidsanställning till och med 2021-03-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5429

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020