Hoppa till huvudinnehåll

Sakkunnig med utredningskompetensSista ansökningsdatum: 5 oktober 2023
Referensnummer: 11788

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Christin Ericsson, Bitr. Kultur och fritidsdirektör, 013-207795, [email protected]

Charlotte Holgersson, HR-konsult, 013-29 48 19, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 013-20 61 55, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vill du vara med där det händer mycket roligt i Linköping? Söker du dessutom en tjänst som sakkunnig med utredningsuppdrag, gillar att arbeta i högt tempo där du är spindeln i nätet med många relationer och vill ha en intressant blandning av både strategiskt och operativt arbete? Då har Kultur- och fritidsförvaltningen en tjänst för dig!

Som sakkunnig skriver du fram tjänsteskrivelser och beslutsunderlag till nämnden som håller en hög kvalitetsnivå formellt och juridiskt. Du utgör ett kompetensstöd i nämndprocessen, skriver fram utredningar och rapporter på uppdrag av chefer samt är ett konsultativt stöd i analyser och bidrar med utredarkompetens vid behov. I uppdraget ingår även att ansvara för att skriva underlag till budgethandlingar och verksamhetsberättelser. 

Du är en del av Förvaltningskontoret och har biträdande kultur- och fritidsdirektör som chef. I ditt uppdrag kommer du att ha ett nära samarbete med olika chefer, sakkunniga och nämndsekreterare. 

Din arbetsplats

Kultur- och fritidsförvaltningen har drygt 250 medarbetare och består av verksamheterna: Förvaltningskontoret med sakkunniga inom kultur och idrott, Kulturskolan, Linköpings stadsbibliotek, Linköpings konst och museer, Anläggningsdrift och lokalbokning samt Kultur och ungdom.

Din arbetsplats är förvaltningskontoret som är ett strategiskt utvecklingskontor där förvaltningsdirektör, biträdande kultur- och fritidsdirektör, chefer, sakkunniga samt andra stödfunktioner inom ekonomi, HR och kommunikation är placerade. 

Du välkomnas till en öppen och ljus kontorsmiljö i hjärtat av Linköping. Här arbetar vi tillsammans för att skapa och utveckla de bästa förutsättningarna för kultur, idrott och fritid inom Linköpings kommun.

Du som söker

Du som söker har en relevant högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng. Du har flerårig erfarenhet av att skriva utredningar och rapporter samt mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då detta är det huvudsakliga arbetsspråket. Du är analytisk, har förmåga att arbeta processorienterat samt har förståelse för organisation och styrprocesser. Det är även ett krav att du kan arbeta i digitala verktyg och i officepaketet, med exempelvis word och excel. 

Det är meriterande om du har flera års erfarenhet av att arbeta inom kommunal eller offentlig sektor på en övergripande nivå, gärna nära en politisk ledning eller organisationsledningen. Det är även meriterande om du har god kännedom om förvaltningsrätt, kommunalrätt och avtalsrätt. 

Som sakkunnig är du ansvarstagande, målinriktad, har förmågan att leverera resultat med hög kvalitet samt har ett tydligt verksamhetsperspektiv. Du är trygg i dig själv, är flexibel och kan lätt anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du arbetar självgående, har ett professionellt förhållningssätt, kan se både utifrån helhet och delar samt anstränger dig för att leverera lösningar. För att lyckas i uppdraget har du även god kommunikativ och administrativ förmåga. Vi värdesätter att du tycker om och har lätt för att samarbeta med andra. 

Övrig information

Tillträde: 240101

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11788

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 12 september 2023 kl 08:30