Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd till vuxengruppernaSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5427

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Helene Kaneröd, Gruppchef, 013-20 89 84

Christina Moverare, Gruppchef, 013-205612, christina.moverare@linkoping.se

Jonas Nilsson, Gruppchef, 013-206804, jonas.nilsson@linkoping.se

Carolina Van Wilsem, Gruppchef, 013-206603, carolina.vanwilsem@linkoping.se

Marie Eriksson, HR-konsult, 013-206925, Marie.A.Eriksson2@linkoping.se

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Avdelningen för försörjningsinsatser (AFI) handlägger ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreder resurser och hinder för egen försörjning. Målet med det sociala arbetet på AFI är att bedöma individens behov av ekonomiskt bistånd utifrån en helhetssyn. Barnperspektivet ska beaktas i alla ärenden.

Avdelningen leds av en avdelningschef, sex gruppchefer och en verksamhetschef. Arbetet bedrivs i arbetsgrupper med olika inriktning; Mottagning, Unga vuxna, Vuxen (1-3), Integrationsgruppen och Team Utreda. Vi söker nu medarbetare till Unga vuxna och de tre grupperna för Vuxna. 

Förvaltningen genomgår för närvarande en omorganisation och från och med 1 november 2020 kommer du tillhöra Enheten för arbetsmarknad och försörjning inom Avdelningen för vuxna. Det pågår därför mycket förändringsarbete i verksamheten.    

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning. Det ingår även arbete med att samordna externa kontakter med andra samhällsorgan som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Arbetsmarknadscentrum inom Linköpings kommun samt andra samverkanspartners. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete och det är meriterande om du arbetat med ekonomiskt bistånd. Du har med fördel kunskap om verksamhetssystemet Treserva. Du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bl.a. innebär kontakt med myndigheter och dokumentation. 

Du är lugn, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan båda arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. I arbetet kommer du ofta med nya idéer, skapar energi och får med dina kollegor. Du är duktig på att prioritera och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du kunna se helheter och ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. 

Om du tror på individers möjlighet att finna motivation till egen försörjning, och vill vara med att skapa bättre förutsättningar för dem, är detta rätt jobb för dig. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat ca 6 månader samt 2 tillsvidareanställningar

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5-6

Ref. nr: 5427

Om Social- och omsorgsförvaltningen

Social-och omsorgsförvaltningen är en del i välfärdskedjan. Vi bedriver myndighetsutövning samt utreder, planerar och upphandlar vård och omsorg utifrån målgruppernas behov. Förvaltningen styrs av och svarar på uppdrag av social- och omsorgsnämnd, äldrenämnd samt arbetsmarknadsnämnd. Vi bedriver en verksamhet med hög tillgänglighet, god kvalitet och rättssäkerhet inom givna ekonomiska ramar. Organisationen utformas så att den har flexibilitet att möta snabba omvärldsförändringar, framtida utmaningar och förändrade politiska prioriteringar. Vårt arbete ska säkerställa att de som bor i Linköping får det stöd som de har rätt till. Riktningen för vårt arbete finns i vår vision: ”Med mod och handlingskraft möter vi din förmåga och tillsammans skapar vi framtiden!”

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020