Hoppa till huvudinnehåll

Socialsekreterare inom ekonomiskt biståndSista ansökningsdatum: 3 oktober 2023
Referensnummer: 11841

Anställningsform: Vikariat längre än 6 månader

Kontaktperson:

Ola Hansson, Enhetschef, 013-20 32 17, [email protected]

Josefine Dahlqvist, HR-konsult, [email protected]

Per Magnusson, Akademikerförbundet SSR, 013-20 56 39, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 013-20 61 55, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

 Vi söker en socialsekreterare inriktad mot försörjningsstöd vilket innebär att du tar emot och handlägger nya ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreder resurser och hinder för egen försörjning. Som socialsekreterare på Mottagningsenheten kommer din roll innebära första kontakten för individer med kort och långvarigt behov av ekonomiskt bistånd.

I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning. Det ingår även arbete med att samordna externa kontakter med andra samhällsorgan som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, inom förvaltningen och Linköpings kommun samt andra samverkanspartners.

Din arbetsplats

Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att stärka möjligheterna för Linköpingsbor som är i behov av ekonomiskt bistånd att bli självförsörjande och självständiga, samt att bidra med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringslivet. I förvaltningen arbetar vi tätt tillsammans med kommuninvånare, näringsliv, idéburen sektor, myndigheter och andra offentliga aktörer.  

Avdelningen Arbetsliv och Försörjning tillhör Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, där enheterna Mottagning, Integration och Arbetsliv och Försörjning 1-5 finns. Förvaltningen verkar inom Arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde. Förvaltningen omfattar ca 300 medarbetare. Inom avdelning Arbetsliv och Försörjning bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 5 enheter med olika inriktning: 

  • Mottagning 
  • Integration 
  • Arbetsliv och försörjning 1-3

Arbetsplatsen ligger på Barnhemsgatan 2 och arbetstiden är 7.45-17, vilket möjliggör ledighet på klämdagar och kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen. Har du även läst kurser som socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi ses det meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete eller arbetat med ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare ses även det meriterande då vi använder oss av det idag. För tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då arbetet innebär kontakt med myndigheter och dokumentation.  

Då vi är en verksamhet i förändring har du lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. I stressade och pressade situationer behåller du dig lugn och stabil. Du skiljer på det personliga och professionella och ser relationer i sitt rätta perspektiv. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11841

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi stärker möjligheterna för Linköpingsbor som är beroende av ekonomiskt bistånd, att bli självförsörjande och självständiga. Vi bidrar också med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringsliv.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 19 september 2023 kl 17:30