Hoppa till huvudinnehåll

Socialsekreterare med fokus försörjningsstödSista ansökningsdatum: 2 april 2023
Referensnummer: 10965

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Leyla Sarikahya, Enhetschef, 013-262560, [email protected]

Josefine Dahlqvist, HR-konsult, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, [email protected]

Per Magnusson, Akademikerförbundet SSR, 013-20 56 39, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en socialsekreterare inriktad mot försörjningsstöd vilket innebär att du tar emot och handlägger nya ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreder resurser och hinder för egen försörjning. Du kommer både ha klienter med kortvarigt behov av ekonomiskt bistånd och klienter med mer långvarigt behov.

I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning. Det ingår även arbete med att samordna externa kontakter med andra samhällsorgan som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, inom förvaltningen och Linköpings kommun samt andra samverkanspartners.

Din arbetsplats

Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen är en ny förvaltning som startades januari 2022 och tillhör en av Linköpings Kommuns åtta förvaltningar. Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att stärka möjligheterna för linköpingsbor som är i behov av ekonomiskt bistånd att bli självförsörjande och självständiga, samt att bidra med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringsliv. I förvaltningen arbetar vi tätt tillsammans med kommuninvånare, näringsliv, idéburen sektor, myndigheter och andra offentliga aktörer. 

Avdelningen Arbetsliv och Försörjning som tillhör Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, där enheterna Mottagning, Integration och Arbetsliv och Försörjning 1-5 finns. Förvaltningen verkar inom Arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde. Den nya förvaltningen omfattar ca 300 medarbetare. Inom avdelningen för Arbetsliv och Försörjning arbetar medarbetare med individer inom arbetsmarknadsområdet och stötta dem mot egen försörjning och sysselsättning. Inom avdelning Arbetsliv och Försörjning bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 5 enheter med olika inriktning: Mottagning, Integration och Arbetsliv och Försörjning 1-3. Enheterna leds av respektive enhetschef och på enheterna finns enhetssamordnare som sköter det operativa arbetet. 

Inom enheterna handläggs ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt att bakomliggande orsaker och eventuella hinder för egen försörjning utreds. Mottagningen utreder biståndsbehov hos nya ärenden och Integration utreder både med nya ärenden samt ärenden i behov löpande bistånd inom målgruppen nyanlända. Arbetsliv och Försörjning 1-3 utreder ärenden med löpande bistånd. Målet inom alla enheter är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners.

Enheten Integration söker nu socialsekreterare. Integrationsenheten arbetar mot målgruppen nyanlända som är nya i kommunen samt ansvarar för mottagandet av nyanlända. Vi handlägger inkomna ansökningar och anmälningar avseende försörjningsstöd och insatser kopplade till integration genom arbete, studier, god ekonomi i balans och boende. Vi utvecklar ständigt vårt arbetssätt samt utvärderar våra arbetsmetoder kontinuerligt. Vi använder oss utav verksamhetssystemet Lifecare. 

Vår arbetsplats ligger på Barnhemsgatan 2. 

Arbetstiden är 7.45-17, vilket möjliggör ledighet på klämdagar och kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen där kurser inom  socialt arbete, socialrätt och förvaltningsrätt har inkluderats. Har du tidigare erfarenhet från handläggning av försörjningsstöd inom socialtjänst ses även det meriterande.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen nyanlända samt har erfarenhet från en mottagningsfunktion. Det är även meriterande om du har arbetat med individer i behov av stöd samt erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor. Arbetet stället krav på att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal och skrift, det ses även meriterande om du är flerspråkig då arbetet innebär många sociala kontakter. 

Vårt arbetssätt är även till viss del digitaliserat vilket innebär att det är meriterande om du har tidigare kunskap om verksamhetssystemet Lifecare då arbetet bland annat innebär kontakt med myndigheter och dokumentering.

Du är trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan både arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. Som person är du självgående, strukturerar och tar stort ansvar för din egen uppgift, du är trygg och kan behålla lugnet även in stressiga situationer. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. Vi ser även positivt att man som individ är nyfiken och inte är rädd för att våga testa sig fram i arbetet. Vi ser det som en del av individens utveckling och en möjlighet för enheten att ständigt förbättra sitt arbete framåt. 

Om du tror på individens möjlighet att finna motivation till egen försörjning, och vill vara med att skapa bättre förutsättning för dem, är detta rätt jobb för dig!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10965

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi stärker möjligheterna för Linköpingsbor som är beroende av ekonomiskt bistånd, att bli självförsörjande och självständiga. Vi bidrar också med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringsliv.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 18 mars 2023 kl 14:30

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: