Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Speciallärare till LinghemsskolanSista ansökningsdatum: 2020-08-13
Referensnummer: 5349

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anna Bergendorf Pihlblad, Rektor, 013-207823, 013-205312, anna.bergendorfpihlblad@linkoping.se

Maria Allinggård, Lärarnas Riksförbund, 013-208729, maria.allinggard@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Linghemsskolan, som idag består av ca 230 elever i årskurserna 7-9 samt ca 30 medarbetare, ligger endast fem minuters pendeltågresa från Linköpings centralstation. Från stationen i Linghem är det några enstaka steg så är du framme vid skolan.

Trygghet och kunskapsfokus är kärnvärden som skolan vilar på och som leder till ett lugnt och stabilt klimat. Just nu är Linghemsskolan inne i en positiv utvecklingsfas och befinner sig mitt i ett utvecklingsarbete som bland annat drivs av skolans förstelärare och skolans utvecklingsgrupp i samarbete med rektor.

Skolledning, lärare och elever sätter stort värde på gott samarbete som skapas exempelvis under lektioner, mentortid, elevråd och stormöten där alla elever och vuxna träffas för utbyte av gemensam information.

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare kommer du, på olika sätt, att verka för att eleverna på Linghemsskolan når godkända betyg och därmed behörighet till gymnasiet. Du kommer vara en viktig del av elevhälsoteamet, där du kan bidra med din specifika kompetens kring enskilda elever men också kring hur elevhälsoarbetet bedrivs i stort. Du kommer ha stor frihet i att utforma spec-organisationen på Linghemsskolan, med stöd av rektor och biträdande rektor samt andra professioner i Elevhälsoteamet.

Som speciallärare bidrar du till att analysera behov på skol-, grupp- och individnivå och utifrån det ge underlag för beslut om adekvata insatser. Du arbetar med rutiner för dokumentation och för hur du och övriga medarbetare uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd. Du har ett särskilt ansvar att följa upp och utvärdera arbetet för att säkerställa att alla elever i behov av särskilt stöd får det.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som speciallärare och som har erfarenhet av arbete i årskurserna 7-9. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete och har ingått i ett elevhälsoteam tidigare. Du har god pedagogisk insikt samt är väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska, muntligt och skriftligt, eftersom du eventuellt kommer att ansvara för exempelvis läs- och skrivutredningar men även för att kunna kommunicera med vårdnadshavare på ett professionellt sätt.

Som person är du någon som inte lutar sig tillbaka utan jobbar mot- och driver utveckling och har ett engagemang i arbetet som smittar av sig på andra. Du har ett inkluderande arbetssätt och handlar enligt fattade beslut och styrdokument. Du är trygg i dig själv och motiverar och skapar delaktighet så gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du är relationsskapande och kan handleda kollegor som behöver stöd i hur man anpassar undervisningen utifrån elevers olika behov.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-08-11

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5349

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 6 augusti 2020