Hoppa till huvudinnehåll

Stödassistent till Lantmannagatans LSS korttids och fritidsSista ansökningsdatum: 3 oktober 2023
Referensnummer: 11891

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anneli Ekström, Verksamhetschef, 013-20 67 56, [email protected]

Kommunal Öst, Facklig företrädare, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi på Lantmannagatans korttidshem en ny kollega för en tillsvidareanställning. Vill du bli en del av vårt gäng? Tjänsten är förlagd på heltid med arbetstid dag, kväll och helg. 

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsvariation hos barnen/ungdomarna. De ska få stöd och omvårdnad och erbjudas meningsfull sysselsättning. Det gör vi genom ADL träning, kommunikation, lek och samvaro i veksamheten och ibland genom utflykter och deltagande i andra aktiviteter utanför huset.

Arbetet som stödassistent innebär att stötta barn/ungdomarna i att skapa strukturer och rutiner i de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete så att den egna förmågan stärks och tillvaratas. Som stödassistent vill vi att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. 

Din arbetsplats

På Lantmannagatan har vi korttid och fritids för barn och ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten bedrivs i en villa i Lambohov med trädgård och studsmatta. Vi använder oss även av en eldriven lådcykel vilket är särskilt uppskattat av barnen.

Vi har 15-20 barn inskrivna samtidigt på korttidsboendet men aldrig fler än 5 barn som bor hos oss samtidigt. På fritids har vi 6 barn som återkommer till vår verksamhet. Korttidsboendet är öppet från ca kl. 17.30 till morgonen därpå då barnen åker till skolan medan fritids är öppet kl. 13.00-17.00 samt har extraöppet vid studiedagar och lov. 

Du som söker

Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av stöd-, vård- och omsorg. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet individens behov i centrum (IBIC), lågaffektivt bemötande samt alternativ kompletterande kommunikation, exempelvis tecken som stöd eller bildstöd. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete med personer med fysisk och/eller intellektuell funktionsnedsättning. 

Arbetet innefattar kontakter med anhöriga och andra samverkansparter samt dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. B-körkort är önskvärt men inte ett krav. I tjänsten använder vi oss av en lådcykel, därför är det ett krav att kunna cykla. 

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa dig till den person du möter. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.

Övrig information

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 11891

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 19 september 2023 kl 11:30