Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Stödpedagog till daglig verksamhet PoliskaféetSista ansökningsdatum: 5 oktober 2022
Referensnummer: 9838

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, [email protected]

Karin Eklund, Verksamhetschef, 013-262097

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare, hos oss finns många olika verksamheter, medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. 

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver stöd eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra arbetstagare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Poliskaféet är en daglig verksamhet som är lokaliserad i polishuset i Linköping. Dagligen lagar och serverar vi frukost, luncher och fika. Vi ordnar även med fika till möten i huset. Intresse av ett café och arbetsuppgifter som ingår i detta behöver du ha. 

Som personal handleder du mellan 6-9 arbetstagare i deras dagliga arbete och individanpassar arbetsmomenten efter behov. Målet är att alla ska vara sysselsatta och delaktiga efter egen förmåga. 

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog är din uppgift att stödja arbetstagarna i det dagliga arbetet genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Ditt ansvar är att driva och kvalitetssäkra det dagliga pedagogiska arbetet mot uppsatta mål i verksamheten samt planera och organisera arbetet i frågor som utveckling och uppföljning. Du för processer framåt och har idéer som engagerar och bidrar till förbättring. Du arbetar i verksamheten som ensam pedagog och handleder personer som beviljats daglig verksamhet. Som stöd i ditt arbete har du en vuxenpedagog och en utvecklingsledare vid behov.

Ditt ansvar är att ha en helhetssyn och kunna anpassa arbetsuppgifter utifrån varje individs förmåga och intressen. Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet.

Du arbetar dagtid måndag till fredag.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha yrkeshögskoleutbildning som stödpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du arbetat med personer som har varierande funktionsvariationer samt har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal (MI). Som stödpedagog förväntas du aktivt driva det kontinuerliga arbetet med genomförandeplaner och dokumentation och därför behöver du ha god datavana samt erfarenhet av att ha arbetat med detta tidigare. Du ska vara intresserad av att skapa struktur både administrativt och i det pedagogiska arbetet. Då arbetsspråket är svenska behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Du som söker är en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbete samt skapar delaktighet, engagemang och samsyn kring verksamheten. Du är också trygg, stabil, har självinsikt, arbetar bra med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För att bli framgångsrik i rollen tar du egna initiativ, sätter igång aktiviteter och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar. Arbetet ställer höga krav vad gäller självständigt arbete, kunna fatta egna beslut i stunden, god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad.

För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref.nr: 9838 

Om Leanlink

Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 1 oktober 2022 kl 16:30