Hoppa till huvudinnehåll

Stödpedagog till Gamla ledbergsvägens gruppbostadSista ansökningsdatum: 25 september 2023
Referensnummer: 11837

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Robin Törnlind, Verksamhetschef, 013-205734, [email protected]

Evelina Magnusson, HR-konsult, [email protected]

Kommunal Öst, Facklig företrädare, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 


Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som stödpedagog arbetar du med personer med fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du arbetar tillsammans med individen utifrån dennes behov och tillsammans skapar ni en meningsfull vardag där ledord är självständighet och delaktighet. Dina arbetsuppgifter innebär att du ger stöd i såväl vardagsliv som fritidsliv, personlig omvårdnad, hälsa och funktionsförmåga. Du ger pedagogiskt stöd och arbetar medvetet för att individen ska använda och utveckla sina förmågor så självständigt som möjligt. I arbetet ingår också att du är länken till samhället där du kan behöva hjälpa till i kommunikationen med bland annat myndigheter och sjukvård. Utöver dessa arbetsuppgifter ingår att du städar, tvättar, gör inköp samt hanterar mediciner. 

Vi arbetar med IBIC (individens behov i centrum) vilket innebär att du har individens behov i fokus. Du är kontaktman och ansvarar för att tillsammans med den enskilde strukturera och planera dennes vardag samt att ni tillsammans utformar insatserna som ges. Omfattningen av insatserna och innehåll utgår alltid från den enskildes behov och mående och upprättas via en genomförandeplan. Du ansvarar för att uppdatera och revidera genomförandeplanen och håller den aktuell. I arbetet ingår också att du dokumenterar och journalför i systemet Treserva. Som kontaktman har du också en nära kontakt med närstående och andra externa parter. Du arbetar såväl självständigt som i team. Som stödpedagog har du ett kompletterande uppdrag att arbeta med att inspirera, omvärldsbevaka och stötta kollegor i de metoder och verktyg som pedagogiskt används i verksamheten.

Din arbetsplats

Är du vår nya kollega? Du är en viktig pusselbit som saknas oss idag för att vi ska kunna skapa bra dagar för individen, verksamheten och personalgruppen. Nu söker vi en ny kollega som vill bli en del av vår arbetsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100 %. Din arbetstid är förlagd dag, kväll och helg. 

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Gamla ledbergsvägen ligger beläget i Malmslätt med goda kommunikationsmöjligheter. Gruppbostaden är, förutom att vara hem till 5 personer med intellektuell och fysisk funktionsvariation, även en BoDa-enhet. Detta innebär att du även är delaktig i de boendes dagliga verksamhet. På den dagliga verksamheten som tillhör gamla ledbergsvägen har de boende möjlighet att ägna sig åt olika aktiviteter som t.ex. läsning, musik och rörelse samt även besöka de upplevelserum som finns. På gamla ledbergsvägen får du även tillfälle att arbeta med avancerad medicinsk utrustning som t.ex. track, peg, hostmaskin. 

Du som söker

Vi söker dig som har YH-utbildning till stödpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet eller praktik inom stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning, fysisk funktionsnedsättning samt erfarenhet av lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Har du tidigare arbetat med tack, peg samt hostmaskin ses det som meriterande. Brukarna har begränsningar i den verbala kommunikationen därför är det även önskvärt med kunskap och erfarenhet inom alternativ kompletterande kommunikation, exempelvis bildstöd.

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, genomförandeplaner och har arbetat utifrån IBIC. 

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kommunikativ. Du säkerställer att budskap är tydliga och når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att ta över personens känslor.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: 231201

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11837

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 11 september 2023 kl 10:30