Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildningSista ansökningsdatum: 2020-10-28
Referensnummer: 5641

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Sehaveta Kaniza, Enhetschef, 013-20 77 79, sehaveta.kaniza@linkoping.se

Anna Pedersen, Rektor, 013-20 76 02, anna.pedersen@linkoping.se

Kerstin Rydgren, Administratör, 013-26 20 26, kerstin.rydgren@linkoping.se

Annika Thörnros-Runesson, Rekryterare, 013-20 75 03

Britt-Marie Sandström, Facklig representant Vision, 013-20 71 44

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Centrum för vuxenutbildning är en enhet som utgör ett nav för vuxenutbildningen i Linköpings kommun. Enheten samlar vuxenutbildningens kommunövergripande funktioner och myndighetsutövning. Det är en sammanhållen organisation för vuxenutbildning som ger förutsättningar för effektiv ledning, styrning och verksamhetsuppföljning. Centrum för vuxenutbildning leds av en enhetschef och en rektor.

Enheten har flera uppdrag så som all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kvalitetsuppföljning, kommunikation, information och uppsökande verksamhet, stöd inom vuxenutbildningen, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen.

Centrum för vuxenutbildnings verksamhet befinner sig i en utvecklingsfas och den ska leda till bättre förutsättningar att möta de nya krav och förväntningar som ställs på vuxenutbildningen idag.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som består av fyra studie- och yrkesvägledare som är knutna till den centrala studie- och yrkesvägledningen på Centrum för vuxenutbildning. Du arbetar både enskilt och tillsammans med andra yrkeskategorier. 

Uppdraget innefattar att vägleda vuxna inför studier inom den kommunala vuxenutbildningen. Detta görs genom enskilda samtal, förbokade och drop in tider i vår öppna verksamhet, men även genom e-vägledning. Du kommer också att arbeta med uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, omvärldsbevakning och samverkan med andra aktörer.

Vi befinner oss i ett läge där vi utvecklar vuxenutbildningen genom flexibilitet, individanpassning och digitala verktyg för att möta våra olika målgruppers behov. De som läser inom vuxenutbildningen är både de som behöver en flexibel e-vägledning och målgruppen lågutbildade som är i behov av mer stöd och hjälp. Vi har även fått i uppdrag att i samverkan med andra aktörer skapa förutsättningar för den enskilde individen att ges möjlighet till en långsiktig hållbar egenförsörjning, där rätt val av utbildning är en viktig del av helheten för att lyckas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarutbildning. Meriterande är erfarenhet av vägledande samtal. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med vuxenutbildning. 

Du är väl förtrogen med svenska utbildningssystemet samt kompetenskraven och behoven för olika yrken på den svenska arbetsmarknaden. Du har erfarenhet att arbeta i en politisk styrd organisation då vi arbetar systematiskt och resultatinriktat efter bildningsnämndens mål. Det är meriterande med kunskaper inom IT-baserad teknik och digitala vägledningsverktyg. Vi ser gärna att du vill driva olika utvecklingsfrågor inom ditt yrkesområde och att aktivt bidra till uppbyggnaden av vår nya enhet.   

Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor, lyssnar in och skapar förståelse samtidigt som du agerar och är flexibel vid förändringar. Du kommer att komma i kontakt med många människor på olika arenor och det är av stor vikt att du uppvisar personlig mognad och har förmågan att skilja på det professionella och det privata.

Du är självgående och van att driva arbetet självständigt men arbetar även väl tillsammans med andra och bidrar med din kunskap. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer.

Information om tjänsten

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5641

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 26 oktober 2020