Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Tjänsteutvecklare till LKDATASista ansökningsdatum: 2020-08-10
Referensnummer: 4981

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Michael Lööw, Utvecklingschef, 013-20 68 08, Michael.Loow@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare, Vision, 013-20 71 44

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

LKDATAs uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Som en del av LKDATAs växande team, med ansvar för att säkra ett brett och diversifierat IT-landskap för över 10 000 användare, får du en unik möjlighet att tillsammans med drygt 95 kollegor tillhandahålla avancerade IT-tjänster i utvecklingens framkant till kommunens alla verksamheter.

Just nu är vi tillsammans med Linköpings kommuns verksamheter i en stark period kring både utveckling och förvaltning av nya arbetssätt och IT-stöd. Vi etablerar och utvecklar vår infrastruktur tillsammans med stöd för morgondagens applikationsförvaltning. För att säkra Linköpings kommuns utveckling formar vi nya virtuella team och prioriterar utvecklingen av vår infrastruktur, processledning och arkitektur. Där ser vi en given roll för dig som tjänsteutvecklare! 

Söker du en arbetsplats där idéer blir till it-tjänster, där du kan leda, styra och driva it-tjänsteprojekt, där du får inflytande och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ? Vill du vara på en arbetsplats med hög kompetens, där du har möjlighet att växa, där du tillsammans med hela verksamheten gemensamt arbetar med att utveckla it-tjänster och där det går att kombinera privatliv med yrkesliv? Då ska du söka till oss!

Arbetsbeskrivning

Som tjänsteutvecklare kommer du att arbeta med utveckling och förändring av LKDATAs tjänster. Arbetet innebär att sammanställa krav och behovsbilder hos våra kunder/medarbetare för att etablera och underhålla leverans-och affärsmodeller för LKDATAs tjänster. I utvecklingsarbetet ingår bl.a. framtagande av tjänsteinnehåll och kalkyler för att beräkna kostnader och sammanställa underlag för internprissättning av tjänsterna tillsammans med framtagande av ansvarsförhållanden för leveransen av tjänsterna (OLA).

Utvecklingsarbetet bedrivs i nära samarbete med dina kollegor från LKDATAs linjeverksamhet som aktivt deltar som resurser i utvecklingen. Arbetet innefattar även kontakter med kunder och externa leverantörer. LKDATAs verksamhet styrs genom Service Management, enligt ITILs ramverk och även tjänsteutvecklingen sker med stöd av detta.

Som tjänsteutvecklare kommer du att arbeta inom Produkt- och Utvecklingsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom IT från arbetslivserfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet av infrastrukturdesign; att skapa processflöden; att göra processkartläggningar och processbeskrivningar, rutiner och tjänstebeskrivningar.

Du har bred teknisk förståelse och besitter kunskaper och erfarenheter motsvarande ITIL Foundation. Du har även utbildning och erfarenhet inom projektledning och verksamhetsutveckling. Du har körkort B.

Det är meriterande med Certifieringar Service Design, Certifieringar inom ITIL, erfarenhet av kostnadskalkylering och nyttokalkylering samt kunskap om offentlig/kommunal verksamhet.

Du tycker om att tillägna dig nya kunskaper och har förmågan att strukturera, dokumentera till andra resurser, då det sker utveckling av flera tjänster samtidigt. Du har ett strategiskt och brett perspektiv på frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken samt arbetar bra med komplexa frågor. Du är lyhörd och har förmåga att förstå verksamheternas behov för att kunna utveckla tjänster utifrån kundens behov och skapar samsyn kring verksamheten. I samarbetet med andra relaterar du dig till dem på ett lyhörd och smidigt sätt samt är tydlig i din kommunikation. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 4981

Om Verksamhetsstöd och service

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfasetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, HR-service, Kontakt Linköping, LKDATA, Upphandling och inköp, eLärandeCenter och Stadsarkivet. Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant - oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020