Hoppa till huvudinnehåll

Undersköterska till hemtjänsten DAL city med inriktning demensSista ansökningsdatum: 26 mars 2023
Referensnummer: 10929

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Marie Svensson, Verksamhetschef, 013-205385

Stina Åkerlund-Lennes, HR-konslut, 013 - 207491

Kommunal Öst, Facklig företrädare, 010-442 8700, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

I DAL (demensarbetslaget) City hemtjänst arbetar du oftast själv hemma hos kunden, vilket skapar en nära relation och trevliga möten. Målsättningen med DAL är att ge personer med demenssjukdom bättre omvårdnad, större trygghet och därmed ökade förutsättningar för att bo kvar i det egna hemmet. Du arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande där tyngdpunkten ligger på personcentrerad omvårdnad utifrån arbetssättet IBIC (individens behov i centrum). 

I arbetet ingår att vara kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans. Du deltar vid välkomstsamtal samt upprättar och reviderar genomförandeplaner och dokumenterar i systemet Treserva. Du har även kontakt och samarbete med samverkansparter och får kontinuerlig handledning inom demensområdet. En viktig del i arbetet är också att vara närståendestöd där du har nära kontakt med och stöttar anhöriga. I arbetet ingår att vara kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans med anhöriga och kund.

Vårt arbete utgår från den nationella värdegrunden och ett salutogent förhållningssätt, att se till det friska och locka fram personens egna förmågor.

I arbetet färdas vi med cykel mellan våra kunder och vi arbetar över hela city.

Din arbetsplats

Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.     

Nu söker vi på DAL City nya kollegor som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Arbetstiden är förlagd på dag, kväll och varannan helg. DAL City är ett specialteam inom hemtjänst i centrala Linköping som utgår från Trädgårns servicehus. Vi vänder oss till personer som är i behov av hemtjänst och har en demensdiagnos eller demensliknande symptom.

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg, samt erfarenhet av arbete eller praktik inom området. Du ska ha erfarenhet av arbete med demens tidigare. Du har också kunskap om salutogent förhållningssätt, och har du kännedom om lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet IBIC. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Då du färdas med cykel är det ett krav att kunna cykla.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 10929

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 14 mars 2023 kl 15:30