Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomscoach till UngPulsSista ansökningsdatum: 1 oktober 2023
Referensnummer: 11856

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Viktoria Wisén, Verksamhetschef, 013-207656, [email protected]

Charlotte Holgersson, HR-konsult, 013-29 48 19, [email protected]

Mikael Svensson, Facklig företrädare, Kommunal, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en ungdomscoach som kommer arbeta med områdesarbete. I rollen som ungdomscoach ansvarar du för att skapa en delaktighet hos ungdomarna där de coachas till att ha inflytande och självbestämmande över sin fritid. Uppdraget innebär bland annat att coacha ungdomarna och motivera dem till självorganisering. Vidare ingår det att utveckla vår verksamhet i våra områden samt utveckla och driva UngPuls framåt. Du kommer samarbeta med kommunala verksamheter, föreningar och organisationer för att organisera hållbar verksamhet för vår målgrupp.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd utifrån ungdomarnas behov vilket innebär att den huvudsakliga arbetstiden är under eftermiddag, kväll och helg. 

Din arbetsplats

UngPuls är en främjande och frivillig verksamhet för målgruppen 13-18 år som bedrivs i Berga, Lambohov, Ryd och Skäggetorp. Vi är en öppen aktivitetsstyrd verksamhet som är frivillig och kostnadsfri. Vi lägger stort fokus på individer som identifierar sig som tjejer och unga kvinnor där vi arbetar för att de ska ta mer plats, vilket genomsyrar all vår verksamhet.

UngPuls är möjliggörare för samtidens ungas behov och idéer. Genom samverkan med föreningar, samhällsorganisationer och civilsamhället öppnar vi upp nya vägar. UngPuls mål är att bli Sveriges ledande ungdomsverksamhet. Genom Puls, Passion och kompetenta medarbetare styr vi verksamheten mot målet.

Som medarbetare i UngPuls är du anställd i UngPuls med ansvarsområden som kan förändras över tid och där dina ideer och drivkrafter får utrymme.

Du som söker

Vi vill att du som söker har en eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Exempel på utbildning kan vara fritidsledare, idrottsvetare, socialpedagog eller beteendevetare. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom verksamhet för unga och det är önskvärt med har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i socioekonomiskt utsatta områden. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att coacha ungdomar till att organisera verksamhet samt varit delaktig i processen att göra ungdomar aktiva i möjligheten att påverka sin egen fritid.

Vidare ser vi gärna att du som söker har uppdaterad och aktuell kunskap om forskning kring ungdoms- och fritidsverksamhet. Har du även kunskap om mänskliga rättigheter, FN:s barnkonvention samt  Europeiska principer och riktlinjer för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet, Chartern, ser vi det som meriterande. Dokumenterad erfarenhet av områdesarbete eller strategiskt trygghetsarbete ex. SSPF arbete ser vi som en fördel. 

Då arbetet innehåller många sociala kontakter och samverkan behöver du ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. 

För att lyckas och trivas i det här uppdraget behöver du vara trygg i dig själv och ha förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du samarbetar väl med andra människor samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Arbetet innebär många kontakter med såväl ungdomar som andra aktörer vilket innebär att du behöver vara utåtriktad och trivs med att vara socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är också flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, då ingen dag är den andra lik. Sist men inte minst har du en förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och värdesätter dessa olikheter.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11856

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 15 september 2023 kl 17:30