Hoppa till huvudinnehåll

UtställningsintendentSista ansökningsdatum: 27 mars 2023
Referensnummer: 10936

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lars-Ove Östensson, Enhetschef, 013-207312, [email protected]

Maja Åström, HR-konsult, 072-5840210, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 013-20 61 55, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en Utställningsintendent med spännande uppdrag till Linköpings Konsthall Passagen. I uppdraget ingår det att nätverka och skapa en social struktur på ett lokalt- och ett nationellt plan och att få verksamheten att synas på större arena. I tjänsten planerar och genomför du utställningar med i huvudsak samtidskonst. I din roll kommer även du att bistå enhetens kommunikatör i marknadsföringsarbetet av aktuella utställningar.


I arbetsuppgifterna ingår det även att upprätta ett utställningsprogram, samt att vara den som kommunicerar med såväl konstnärer som gallerister men även andra interna- och externa parter. I uppdraget är du den som synliggör utställningsverksamheten, både genom att vara ansiktet utåt för media, men även genom att hålla i visningar eller olika föredrag inom konst. I uppdragen finns det alltid ett anslag att förhålla sig till, därför ingår det också att ha koll på utställningsbudgeten. I arbetet ingår även att koordinera transporter med konst till och från Passagen.

Din arbetsplats

Tjänsten som Utställningsintendent är placerad vid Linköpings konsthall Passagen, en del av enheten Linköpings Konst & Museer. På Passagen skapar vi möten och samtal mellan människor, konst och konstnärliga processer. I konsthallen arrangeras utställningar med inriktning på samtidskonstens alla olika uttrycksformer.


Vi har tre olika utställningsytor på Passagen, de är fördelade på Ettan, Tvåan samt Trean. I Ettan och Tvåan visar vi större utställningar och i Trean har vi möjlighet att visa utställningar i det mindre formatet. Enheten hanterar inköp, registrering och handhavande av Linköpings kommuns konstsamling. Samlingen är omfattande, och är till största delen utplacerad i kommunens olika verksamheter. Övrig verksamhet inom enheten är Gamla Linköping och Bild Linköping. Vår arbetsplats är belägen på Stora torget 2. Arbetstiderna är kontorstider måndagar till fredagar, visst helgarbete kan förekomma, bland annat vid utställningar.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom konstvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser även att du har tidigare har arbetat professionellt med konst i någon form. Har du yrkeserfarenheter inom andra områden än konst ser vi det som meriterande då det kan bidra med nya infallsvinklar i såväl arbetet som organisationen. Har du kunskap om budgethantering och/eller administration ser vi även det som meriterande. I arbetet ingår det att man ska kunna skriva texter och hålla i visningar, därför är det ett krav att ha goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Som person är du självgående och uttrycker en positiv attityd till såväl arbete, verksamhet och organisation. För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du säkerställer att informationen du förmedlar når fram på rätt sätt genom att vara tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vidare samarbetar du bra med andra människor samt lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt.
Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: 2023-08-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10936

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 13 mars 2023 kl 14:30