Hoppa till huvudinnehåll

Utvecklingsledare med inriktning försörjningsstödSista ansökningsdatum: 30 mars 2023
Referensnummer: 10950

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Helena Paulsson, Enhetschef, 013-263963, [email protected]

Josefine Dahlqvist, HR-konsult, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 013-20 61 55, [email protected]

Per Magnusson, Akademikerförbundet SSR, 013-20 56 39, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare med fokus ekonomiskt bistånd kommer du i huvudsak att arbeta med utredningar inom området ekonomisk bistånd samt att ta fram statistik, genomföra analyser av bakomliggande strukturer och orsakssamband utifrån statistiken. I uppdraget ingår att bereda underlag och föredra ärenden på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden exempelvis utveckla strategier, riktlinjeförändringar, svara på remisser, enkäter och liknande inom området för ekonomiskt bistånd. Du ansvarar för att säkerställa kvalitet och process för framtagandet av handlingar till arbetsmarknadsnämnden.

I din roll som utvecklingsledare arbetar du också på uppdrag av Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF) avdelningschefer inom det förvaltningsövergripande utvecklingsarbetet (Processledning) med ständiga förbättringar, stödjer chefer samt enhetssamordnare. Du kommer att representera IAF och delta i nätverk gällande socialt arbete och ekonomiskt bistånd.

I rollen som utvecklingsledare ingår det att strategiskt omvärldsbevaka i relation till framförallt området ekonomiskt bistånd, metodutveckling, utredningsuppdrag med mera. I arbetet samverkar du internt inom förvaltningen och kommunen samt med externa aktörer såsom andra kommuner, universitet, näringsliv och statliga aktörer; till exempel Länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen samt civilsamhället.

Din arbetsplats

Utvecklingsfunktionen tillhör Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningens stab. Utvecklingsfunktionen ansvarar för förvaltningens arbete gällande säkerställande och genomförande av nämndprocess för arbetsmarknadsnämnden, strategiskt utvecklingsarbete, strategisk omvärldsbevakning, samt service genom innovation och stöttning vid förändrings- utvecklingsarbete på förvaltningarnas avdelningar och enheter. Förvaltningen har som huvuduppdrag att upprätta och ansvara för individens planering mot egen försörjning, driva och följa upp planerade insatser samt myndighetsutövning; utreda och besluta om rätten till ekonomiskt bistånd.

Du som söker

Vi söker dig som har en socionomexamen, är beteendevetare eller har motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. I denna roll kräver det att du har kunskaper inom myndighetsutövning, är väl insatt i välfärdssystemet och dess utformning samt har god förmåga att analysera och sammanställa information, vilket kräver att du har god förmåga i skriftlig dokumentation. Det är även meriterande om du har god svenska och engelska i tal och skrift då det i arbetet förekommer kontakt med externa parter samt vid genomförande av projekt och omvärldsbevakning.

Vidare ser vi att det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med statistik- och analys inom socialt arbete sedan tidigare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete, strategisk omvärldsbevakning, att leda grupper samt att genomföra och ansvara för workshops. 

För rollen som utvecklingsledare kräver det att du på ett självständigt sätt kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, att du kan strukturera och prioritera ditt arbete och att du kan se helheten och verksamhetens bästa. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, är noggrann och medveten om verksamhetens mål och kvalitetsstandard. Vidare samarbetar och kommunicerar du bra med andra människor, lyssnar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10950

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi stärker möjligheterna för Linköpingsbor som är beroende av ekonomiskt bistånd, att bli självförsörjande och självständiga. Vi bidrar också med kompetensförsörjning till Linköpings kommun och näringsliv.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 16 mars 2023 kl 12:30

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: