Hoppa till huvudinnehåll

Vallastadens anpassade grundskola söker elevassistentSista ansökningsdatum: 4 oktober 2023
Referensnummer: 11727

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Martina Almén, Rektor, 013-263960, [email protected]

Maria Lundin, Biträdande rektor, 013-208728, [email protected]

Lina Hulterström, kommunal, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent som vill arbeta med elever i ett stort behov utav stöd i form av struktur och tydlighet. Eleverna du kommer att arbeta med behöver tydlighet i form av bildstöd, tidshjälpmedel och tydliggörande pedagogik. Du ser elevernas rätt till skolgång som en självklarhet och lägger ansvaret för att eleverna lyckas hos dig. I uppdraget ingår att kartlägga och utvärdera stöd och insatser tillsammans med dina kollegor för att göra justeringar och nya anpassningar.

Din arbetsplats

Vallastadens skola startade hösten 2017 och inryms i moderna och stimulerande lärmiljöer såväl inne som ute. Utomhusmiljön erbjuder stora ytor med bollplan, skog, grillplats och olika lekinstallationer. Vallastadens skola inrymmer både grund- och anpassad grundskola.  Grundskolan har förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-6. Den anpassade grundskolan har elever i flexgrupp och årskurs 1-6 samt fritidshem. Hos oss finns elever som läser ämnen såväl som ämnesområden. Totalt kommer skolan att rymma cirka 400 elever.

Skolan är belägen i Vallastaden med närhet till universitetet och Vallaskogen. 

Du som söker

Vi söker dig som har gymnasieutbildning såsom barnskötare/elevassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd eller i anpassad grundskola. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av arbete med AKK (alternativt kompletterande kommunikation).

Du har ett lågaffektivt förhållningssätt och kan hantera de snabba förändringar som krävs för att göra anpassningar för elever. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med problemskapande beteende. Du besitter även kunskap om och har arbetat med tecken eller tecken som stöd, du har hög medicinsk kompetens inom exempelvis epilepsi, sondmatning etc. Du har även vana att arbeta med elever som rymmer och/eller är utåtagerande.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning. 

Som person är du självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och skapar delaktighet och samsyn kring eleverna. Du har även en förmåga att samarbeta med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg i att fatta egna beslut, stabil och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en god förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar. Du är nyfiken på att hitta alternativa lösningar och vägar till lärande.

Övrig information

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11727

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 22 augusti 2023 kl 08:30