Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetschef till Daglig verksamhet, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2020-08-11
Referensnummer: 5400

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Carin Nilsson, Affärsområdeschef, 013-20 65 71

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-20 84 72, Jennifer.Wiktander@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare, SSR, 013-20 78 54, Eva.Stjarnstrom-Nilsson@linkoping.se

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen 

Råd&Stöd är den kommunala utföraren av  Daglig Verksamhet Individ och familjeomsorg,  och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden.Vi är ungefär 550 medarbetare, hos oss finns många olika verksamheter, medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. 

Daglig verksamhet erbjuder arbete och sysselsättning åt personer som har LSS beslut. Det är stor variation mellan olika verksamheter, alltifrån personer som finns på vanliga arbetsplatser, och behöver stöd  till de som har stora funktionsnedsättningar och behöver sinnestimulering och en strukturerad dag. Hela Daglig verksamhet tillämpar arbetssättet Pedagogiskt arbetssätt. Verksamheterna är spridda geografiskt i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Vår strävan är att verksamheten ska präglas av ett starkt brukarfokus. Som verksamhetschef är du närmast underställd Affärsområdeschef. Inom Daglig verksamhet finns 5 verksamhetschefer, du arbetar i nära samverkan med dina kollegor för att gemensamt utveckla , styra och leda verksamheten. I rollen som verksamhetschef har du det odelade ansvaret för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner i form av HR konsult, Ekonom, Verksamhetsutvecklare och Administratörer. Chefer och stabsfunktioner har sina kontor i en gemensam lokal.  

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen, beteendevetenskaplig utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (minst 180 hp), sjuksköterskeexamen, fysioterapeut, arbetsterapeut eller utbildning till legitimerad HSL-personal. Vi ser att du har erfarenhet av verksamhet inom vård- och omsorg sedan tidigare samt har goda kunskaper kring lagar och författningar gällande LSS. Vidare ser vi att du har minst två års ledarerfarenhet. God svenska i tal och skrift är nödvändigt för att kunna nå ut med budskap i verksamheten och ha förmågan att ta till sig skrivna underlag. 

God datorvana, kunskap om Officepaketet och B-körkort är ett krav.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt samt har en social säkerhet och visar mod i svåra situationer. Du arbetar mot mål och styrs av mål och resultattänkande i planering och agerande. Vidare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en ekonomisk medvetenhet och förstår och tillämpar affärsmässiga principer och tänker samtidigt strategisk och har ett brett perspektiv på frågor. Det är vidare av stor vikt att du trivs med att planera och organisera arbetet samt är väl medveten och de mål och kvalitetsstandards som ställs på verksamheten och bidrar till att dessa efterlevs. Då tjänsten ställer krav på att du verkar inom ett stort kontaktnät tror vi att du som person samarbetar bra med andra människor, och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5400

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020