Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsutvecklare inom digitaliseringSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5292

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Magnus Sjöberg, Förvaltningschef, 013-26 39 34, magnus.sjoberg@linkoping.se

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-20 84 72, Jennifer.Wiktander@linkoping.se

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-20 60 96, johanna.jungeklint@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Om arbetsplatsen

Linköping står inför ökade krav på tillgänglighet och transparens. Det ökar även kraven på teknisk tillgänglighet och snabb åtkomst till information och tjänster från medarbetare och invånare. Systemen ska vara effektiva och öka kvaliteten på kommunens service. Informationen ska vara korrekt, behörighetsstyrd, informationssäkerhetsklassad, och digital i hela dess livslängd. Kommunen arbetar aktivt med transformering till digitaliserade kommunövergripande tjänster och arbetssätt och prioriterar arbetet med ”smart, effektiv och enkel förvaltning” och ”uppkopplat, innovativt och hållbart”. För att stödja detta arbete har vi nu skapat en roll som verksamhetsutvecklare att bistå med gemensamma kommunövergripande insatser på uppdrag av Digitaliseringsstaben inom Kommunledningsförvaltningen. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du jobba med uppgifter kopplade till strategiska kommunövergripande projekt och initiativ, i syfte att bygga bättre förmåga till digitalisering inom kommunens olika verksamheter. Du kommer vara en operativ stödresurs inom digitalisering som jobbar med hela kommunen som arbetsfält.

I din roll kommer du stötta verksamheterna i förändrade arbetssätt och rutiner efter införandet av nya digitala verktyg och system, med ett särskilt fokus att säkerställa att de nyttor och effekter som eftersöks också realiseras.

Rollen kommer ha sin formella anställning inom Verksamhetsstöd och service och få uppdrag från kommunens Digitaliseringsstab vilket initialt också kommer inkludera löpande arbetsledning.

Uppgifter som kan bli aktuella i rollen är bland annat följande:

  • Behovs- och kravanalys kopplat till projekt och IT-förvaltning, inkluderande kartläggningar och analyser av verksamheternas arbetssätt
  • Analys och uppföljning av arbetsmetoder inom projekt och IT-förvaltning
  • Hantera och utveckla verksamhetsarkitektur med fokus på processer, informationsflöden och kravhantering
  • Utvecklingsstöd inom strategiska områden som t.ex. innovationsledning, tjänstedesign, processkartläggning, projektledning och förändringsledning

Arbetet kommer att utföras i nära samarbete med projektledare och verksamhetsutvecklare inom de olika förvaltningarna, kommunens IT-förvaltning, externa leverantörer samt medarbetare i Digitaliseringsstaben.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har högskoleutbildning inom data/IT eller industriell ekonomi, kognitionsvetenskap, systemvetenskap, HR/förändringsledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Utbildningen skall ha givit god grund att stå på både vad gäller data/IT och de mjuka frågorna kring digitalisering, t.ex. kopplat till förändringsledning.

Du har erfarenhet av IT-relaterade verksamhetsprojekt inom kommunal förvaltning samt kunskap inom metodik för t.ex. projektledning, processkartläggning samt förändringsledning.

Som person är du en driven och initiativrik självstartare som arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare ser vi att du har en god förmåga att se till helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samtidigt som du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du arbetar gärna mot mål och fokuserar på resultat, samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. För att bli framgångsrik i tjänsten arbetar du bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5292

 

 

Om Verksamhetsstöd och service

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfasetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, HR-service, Kontakt Linköping, LKDATA, Upphandling och inköp, eLärandeCenter och Stadsarkivet. Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant - oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020