Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Yrkeslärare i flygteknik/flygteknikerSista ansökningsdatum: 31 december 2021
Referensnummer: 7499

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Mårten Larsson, Rektor, 013-207539, marten.larsson@linkoping.se

Weine Johansson, Lärarförbundet, +46725827662

Andreas Ingmarsson, Lokal facklig företrädare för LR, +46727499237

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1100 elever/studerande och 200 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra. Det finns gott om parkeringsplatser. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsuppgifter

Befattningen yrkeslärare inom flygteknik innebär att skapa lektioner och lektionsmaterial samt att utbilda teoretiskt och praktiskt i flygtekniska ämnen både för gymnasieskolans mekaniker till kategori A1, A2, A3 och A4, och för den eftergymnasiala teknikerutbildningen till kategori B1.3/B1.4.

Du kan komma att undervisa gymnasieelever och yrkeshögskolestudenter i karaktärsämnen samt vara instruktör under internpraktiken.

Du förväntas kunna ta ett mentorskap för en klass elever. I mentorskapet ingår att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. En viktig del är att arbeta för en effektiv organisation och att utveckla verksamheten. Vi arbetar aktivt med digitalisering. Alla elever har en egen Cromebook. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flygteknisk och/eller helikopterteknisk bakgrund, flygteknikerutbildning eller motsvarande samt flerårig erfarenhet från branschen. Praktisk erfarenhet från Part-145 verksamhet eller liknande är meriterande.

Om du har en lärarbehörighet eller motsvarande utbildning/erfarenhet och behörighet/erfarenhet av flygplan och/eller helikopter så är din profil intressant för oss. Erfarenhet av att handleda elever på APL samt av samverkan/samarbete mellan APL-plats och utbildningsanordnare är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta och god organisationsförmåga. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Vidare är du lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet och kan omsätta kunskapen i praktisk handling för att utveckla verksamheten. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. Du har lätt för att bygga relationer med elever och tycker om att arbeta med ungdomar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7499

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 27 oktober 2021