Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kristins nyfikenhet

Idé: Lunchdejt med okänd kollega.
Resultat: Möten som gav mersmak.

Omvärldsbevakning lönar sig. Det vet Kristin. Under sina år inom Linköpings kommun har hon anordnat en rad aktiviteter kring medarbetarskap. Efter ett inspirerande besök i grannkommunen bestämde hon sig: hon skulle anordna lunchdejter för medarbetare.

Med andra ord skulle alla få chansen att – under arbetstid och över en bit mat – möta en kollega från en annan del av kommunen.
– Jag ville att vi skulle mötas mer över gränserna, känna ökad samhörighet och lära oss mer om varandras vardag, förklarar hon.

Intresset för att träffa en främmande kollega visade sig vara stort. Allt som allt gick över 80 personer på lunchdejter arrangerade av ”matchmakern” Kristin.
– Den allra första träffen var mellan kommundirektören Joakim Kärnborg och SFI-läraren Richard Holmgren. De utbytte kunskaper som fick Joakim att säga att ”jag ska försöka hitta kontaktvägar in i Regeringskansliet för att uppmärksamma ert lyckade arbete”, berättar Kristin och tillägger:

– De var inte ensamma om att ha ett givande samtal. Vi fick väldigt fin respons från alla håll. Någon skrev till oss att ”det här var den mest välinvesterade lunchtimmen jag någonsin har haft”.

Kristins nyfikenhet
– gör idéer till verklighet

Namn: Kristin Elebring
Roll i Linköpings kommun: Gruppchef inom verksamhetsstöd och uppföljning, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
Här togs initiativet: Personalavdelningen, Kommunstyrelsens förvaltning
Äter helst under en lunchdejt: ”fisk- och skaldjursgryta med saffran och aioli. Oj, vad sugen jag blev på det nu”

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 februari 2017