Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Jussis och Magnus forskning

Idé: Smartare rekrytering av familjehem.
Resultat: Fler vill öppna sina hem för behövande barn.

Linköping behöver fler familjehem. Men hur hittar man familjer som har rätt förutsättningar? Det ville resurssamordnaren Jussi och socialsekreteraren Magnus ta reda på.

- Förut kunde vi åka ut på mässor eller stå utanför Ikea med informationsbroschyrer, men är det verkligen den bästa metoden för att få fler familjehem?

Tillsammans har Jussi och Magnus under två års tid tagit del av forskning och tagit reda på hur andra kommuner gör för att hitta fler familjehem. De har åkt land och rike runt – ja, de har till och med varit i Skottland för att lära mer. Och av lärdomarna har Jussi och Magnus byggt en egen rekryteringsmetod. 

 Den nya metoden innebär att man jobbar på bred front för att visa Linköpingsborna värdet av att ställa upp som familjehem. Till exempel genom att vara ute och informera på arbetsplatser och hos frivilligorganisationer, samverka med andra aktörer, att synas i reportage och annonser och genom en kortfilm på kommunens hemsida.

 Även om det ännu är för tidigt att se om de nya aktiviteterna har lett till fler familjehem, så står det klart att intresset har ökat kraftigt.  

- Genom mer riktade och professionella rekryteringsaktiviteter hoppas vi på bättre träffsäkerhet, så att fler av dem som ansöker också har rätt förutsättningar att bli godkända som familjehem.

Jussis och Magnus forskning
– gör idéer till verklighet

Namn: Jussi Eklöf och Magnus Långström
Roll i Linköpings kommun: resurssamordnare (Jussi) och socialsekreterare (Magnus).
Här togs initiativet: socialförvaltningen
Våra bästa tips på hemtrevliga platser i Linköping: En glass vid Bosses glassbar på sommaren och en promenad runt Stångån en solig söndagsmorgon.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 februari 2017