En hel dag kring innovationer

Som en del av East Sweden Innovation Week i november anordnas Innovation Day i Linköping. Då får du bland annat inspiration från världens största internet-marknad, får veta vad myror kan lära oss om samarbete och så blir det en diskussion om hur du som företag kan fördubbla din lönsamhet.

Bild på talarna under Innovation Day

 

Under East Sweden Innovation Week riktar vi ljuset mot den innovationskraft som finns i Östergötland. Över 20 evenemang arrangeras över hela länet med huvudnumret Innovation Day den 8 november i Linköping. 

– Årets program är riktigt skarpt inom många olika områden. Det visar verkligen vilken bredd av spetskompetens vi har här i länet, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg, huvudprojektledare för East Sweden innovation Week.

Temat för Innovation Day är ”Hållbar affärsinnovation” och bjuder på flera intressanta och inspirerande föreläsningar - givetvis tillsammans med möjligheten att knyta nya kontakter.

Andra våg av digital innovation

Programmet ger oss bland annat tre spännande huvudtalare med olika inriktning.

Först ut är Tom Xiong och Jacob Lovén från Den digitala draken, som ger oss inspiration från världens största internet-marknad. Den andra vågen av digital innovation är på väg att skölja över oss – men istället för väst så är det mot öst vi ska vända blickarna.

De kinesiska techbolagen är värda hundratals miljarder dollar och representerar en ny generation av företag. Med nästintill oändliga kassakistor och ambitioner är de världsledande inom områden som finansteknologi, meddelandehantering och e-handel. Hur påverkar det oss?

Hållbar och framtidssäker

Du får också lyssna till Johanna Stål, från hållbarhetsmagasinet Camino. Hon kommer att prata om hållbarhetstrender med inriktning affärsinnovation.

– Alla som tycker att det är intressant att höra om undervattensodling, vad vi kan lära oss från livet på Mars och som tycker att postapokalyptiska filmer är spännande, men som helst inte vill komma dit, bör komma och lyssna. Och missa inte att höra på vad myror kan lära oss om samarbete, säger Johanna Stål.

Sista huvudtalare är Gustav Stenbeck, miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Hans föreläsning har temat ”Är ditt bolag framtidssäkert?”. Med erfarenhet från Greenpeace, multinationella företag och från startupvärlden talar han om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet i rasande takt och hur det påverkar sättet bolag gör affärer på.

Hur kan din lönsamhet fördubblas?

Utöver de tre huvudtalarna så tittar vi på goda exempel på affärsinnovation i Östergötland och så blir det en diskussion om hur du som företag kan fördubbla din lönsamhet.

Självklart ger dagen också ett gott utrymme att nätverka och knyta nya kontakter med andra på plats.

Schema för dagen och anmälan hittar du på Innovation Weeks webbplats. Där hittar du även allt annat som händer under veckan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 30 oktober 2018