Följ med oss på en näringsfrämjande studieresa till Kina

Företag i Linköping som är intresserade av att etablera eller fördjupa sina kontakter i Kina är välkomna att följa med kommunen på en studieresa dit i november 2018.

En kinesisk drake som pryder ett tak

 

Tidigare resa gick till USA

I januari arrangerade Linköpings kommun en studieresa för företag till Silicon Valley och San Fransisco. Vi besökte inkubatorer, acceleratorer och högintressanta företag som t ex Facebook, Ericssons, Flex, Google m.fl. Palo Alto är Linköpings systerort vilket innebär att deltagare vid dessa resor kan få ingångar till företag och kontakt med nyckelpersoner och representanter från olika verksamheter som annars är svåra att få träffa. Företagen som deltog uppskattade resan och flertalet angav att den gav nya affärsmöjligheter.

Program för resan till Kina

Linköpings kommun planerar nu att genomföra en studieresa för företag till Shanghai, Guangzhou och Shenzhen i Kina 12-16 november. Guangzhou är precis som Palo Alto, kommunens systerort. I samband med studieresan kan man även genomföra besök vid China International Import Expo i Shanghai den 5-10 november.

Vårt program avslutas efter intressanta besök i Shenzhen med China Tech Fair, fredagen den 16 november. Det är Kinas största Tech-mässa och man kan med fördel stanna ytterligare dagar och delta på mässan som pågår fram tills den 18:e november.

Var och en följer de delar i programmet som är värdefulla och man sätter upp sina ”egna möten”. Självklart kan vi hjälpa till med kontakter och ingångar utifrån era önskemål men varje företag ansvarar själv att planera och boka in dessa möten.

Vi har kontakt med Business Sweden, kinesiska och svenska företag, svenska ambassaden i Kina, kinesiska myndigheter, inkubatorer etc. för att ta fram ett så givande program som möjligt. Mer information och uppdaterat program skickas ut i mitten av september.

Målgrupp

Målgrupp är företag med säte i Linköping som vill fördjupa sina befintliga relationer i denna del av Kina eller funderar på möjligheten att etablera nya affärskontakter. Vi ser att Scale Up-företag inom Tech sektorn kan har särskilt stor nytta av studieresan.

Kostnader

Varje deltagare står för sina egna kostnader avseende flyg, hotell och uppehälle. Gemensamma kostnader, som busstransporter t.ex mellan Guangzhou och Shenzhen, kommer delas inom gruppen. Det utgår dock ingen deltagaravgift för att vara med på studieresan.

Intresseanmälan

Skicka din intresseanmälan till Kerstin Reimstad. Kontaktuppgifter finns längre ned. Antalet platser är begränsade.

Frågor och mer information

Kerstin Reimstad

Utvecklingsstrateg Näringsliv och tillväxt

Skicka e-post till Kerstin Reimstad

E-post: Kerstin.Reimstad@linkoping.se

Telefon: 013-26 31 02

Erik Åqvist

Näringslivsutvecklare / enhetschef Näringslivsutveckling Näringsliv och tillväxtsstaben

Skicka e-post till Erik Åqvist

E-post: erik.aqvist@linkoping.se

Telefon: 013-26 25 36

Fredrik Larsson

Science Park Mjärdevi

Skicka e-post till Fredrik Larsson

E-post: fredrik.larsson@mjardevi.se

Telefon: 013-20 56 71

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 augusti 2018