Tipsa oss för ett fungerande Linköping

Hjälp, det har blåst ned ett träd över cykelbanan! Det är ett hål i gatan! Vem ska åtgärda detta? I Linköping behöver ingen undra, inte ens på natten. Genom funktionerna ”Felanmälan och synpunkter” samt ”Risklinjen” åtgärdar kommunen snabbt problem som uppstår i samhället, med hjälp av tips från dig.

Trafikkon framför ett slukhål på trafikerad väg

 

– Att kommunen har bemanning dygnet runt är något som företagare självklart tycker är viktigt, precis som alla invånare. Näringslivet behöver en väl fungerande stad, säger Erik Åqvist på enheten Näringsliv och tillväxt inom Linköpings Kommun. Jag träffar många företagare och ibland berättar de om risker de upplevt kring sina verksamheter. När jag då berättar om kommunens beredskap för den typen av händelser är det många som inte känner till den service kommunen erbjuder.

Tjänsten har funnits i flera år och heter, kanske något anonymt, ”Felanmälan och synpunkter” och presenteras närmare på linkoping.se.

Dygnet runt - två olika nummer

På dagtid är det kundtjänst vid miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som ska kontaktas. Numret är 013-20 64 00 och telefonerna är bemannade vardagar under kontorstid. Om du utanför kontorstid upptäcker något som bör felanmälas och åtgärden inte kan vänta till nästa vardag, finns Risklinjen. Den är bemannad dygnet runt årets alla dagar och sköts av SOS Alarm. Risklinjen har ett eget nummer, 020-93 00 00, som är reserverat för akuta risker som kan uppstå inom kommunens gränser.

– Det är viktigt att företagare och medborgare hör av sig. Även om vi är många som arbetar med vår stad går det inte att fånga upp alla problem. Risklinjen är till för att vi skall fånga upp risker som exempelvis ett träd som fallit över gång-/cykelbana eller annat som innebär fara, säger Marina Wallgren vid kommunens säkerhetsenhet. När vi alla hjälps åt får vi en tryggare och välfungerande stad.

Du bidrar till en trygg stad

Linköpings Kommun har rankats högt i tidningen Fokus mätning ”här är det bra att leva och bo”. Det visar på att många av de rutiner och processer som finns för god service och trygghet fungerar. Alla kan bidra till trygghet genom att meddela kommunen om risker i samhället. Använd gärna den service som finns, så fortsätter Linköping att vara en bra och trygg stad att leva och bo i.

• Kontorstid vardagar. Ring 013-20 64 00.
• Akuta risker övriga tider, ring 020-93 00 00.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 30 oktober 2018