Få tips om olika sätt att läsa

Har du eller någon du känner svårt att läsa tryckt text? Nu gör biblioteket en besökskampanj om olika sätt att läsa.

Kristina Lundwall och Anna Fahlbeck.

Under oktober, november och december i år samt under våren 2019 kommer Anna Fahlbeck och Kristina Lundwall från Linköpings stadsbibliotek ut till arbetsplatser, föreningar, skolor och andra sammanhang för att berätta om olika sätt att läsa.

Det finns många möjligheter att upptäcka. På biblioteket finns det böcker med stor stil, böcker och tidningar med lättare text och böcker med tecken som stöd. Du kan också läsa med öronen på olika sätt.

Huvudbiblioteket har en egen avdelning för så kallade tillgängliga medier. Den syns tydligt genom skylten ”Läsa på olika sätt” som sitter på en stor grön vägg. Under skylten finns hyllor med till exempel talböcker, lättlästa böcker och punktskrift. En del av hyllorna är markerade med skylten ”Ny i Sverige” och riktar sig till personer som vill lära sig svenska.

Rum för högläsning

På avdelningen finns också sittplatser och ett rum för högläsning och samtalsgrupper. Strax intill ligger informationsdisken så att besökare lätt kan få hjälp. Det finns även tillgängliga medier på andra bibliotek.

Om du är intresserad av att boka ett besök från Linköpings stadsbibliotek till en arbetsplats, förening eller någon annan grupp så är du välkommen att kontakta Anna Fahlbeck eller Kristina Lundwall på Linköpings stadsbibliotek:

Här hittar du mer information om att läsa på olika sätt:

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 9 oktober 2018