Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Invigning av Linköpings första gruppbostad med solceller

11 december 2019 | Omsorg & hjälp, Bygga, bo & miljö
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Under onsdagen invigdes Västerlösa gruppbostad, en ny gruppbostad med sex stycken platser för personer med rätt till stöd och service enligt LSS. Gruppboendet är Linköpings första boende med solceller.

Foto: Mostphotos

Att uppföra boendet med solceller ligger i linje med omsorgs- och äldreförvaltningens arbete för ett koldioxidneutralt Linköping 2025.

Social- och omsorgsnämnden har antagit en utbyggnadsplan där målet är att senast 2024 ska ingen person behöva vänta mer än sex månader att få sitt beslut om bostad med särskilt service verkställt och dagens invigning är ett steg närmare förvaltningens mål. 

– Linköpings Kommun har länge haft problem med att kunna erbjuda boende till personer med rätt till bistånd enligt LSS. Det är orimligt att kommunen inte kan möta behoven hos denna utsatta grupp. Att få fram fler boendeplatser har därför varit en mycket prioriterad fråga för Allians för Linköping. Boendet i Västerlösa en viktig pusselbit för att nå vårt mål att ingen ska behöva vänta mer än sex månader på en boendeplats, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande i Social- och omsorgsnämnden.

Västerlösa gruppbostad kommer att vara bemannat dygnet runt och till boendet kommer det även att finns ett aktivitetshus där de som bor på gruppbostaden kan ha sin dagliga verksamhet om de önskar det.

Driften av boendet kommer att skötas av Nytida.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: