Hoppa till huvudinnehåll

Stor fest när Agora invigs

7 maj 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Nu har det äntligen blivit dags. Söndag 12 maj invigs den nya, kreativa mötesplatsen Agora i Skäggetorp. Under dagen bjuds det på ett fullspäckat schema med dans, musik, kultur och möten. Dessutom invigningstalar borgmästare Lars Vikinge.
Nya allaktivitetshuset

Syftet med huset är att skapa möjligheter för en meningsfull fritid och erbjuda en mötesplats för Linköpingsborna.

Biblioteksverksamheten som går under namnet Bibliotek Agora har redan smygöppnat sin verksamhet och nu är det dags för resten av huset att öppna upp i full funktion.

Uppvisning på flera scener

Huset visas upp med dans och teater i det helt nya scenrummet, färg och form i ateljén, böcker och sagostunder i biblioteket och musik och föreläsningar i den stora ”trappan”. I huset finns även en digital studio, en musikstudio och två lägenheter för konstnärsresidens.

Dagen till ära upprättas en utescen där bland andra Renaida, som är känd från Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta, uppträder.

Ska skapa meningsfull fritid

Agora ämnar att vara en kreativ och öppen mötesplats där alla oavsett kön, ålder eller bakgrund ska känna sig välkomna, kunna ta del av arrangemang och ägna sig åt eget skapande, kunna debattera fritt, inhämta kunskap, yttra sina åsikter samt ta del av andras åsikter i olika frågor.

Syftet med huset är att skapa möjligheter för en meningsfull fritid och erbjuda en mötesplats för Linköpingsborna. Huset ska även fungera som ett nav för initiativ från föreningslivet i stadsdelen samt kunna bygga broar mellan stadsdelen och andra delar av Linköping.

Agora ligger precis bredvid Skäggetorpsskolan på adressen Skäggetorps Centrum 18. Programmet startar klockan 12:30 och håller på till klockan 18:00.

Text: Mattias Grane

 

Senast ändrad den 7 maj 2019

Senaste nytt

Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt