Hoppa till huvudinnehåll

Nytt låst cykelgarage vid resecentrum

1 april 2019 | Stadsplanering & trafik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
På tisdag den 2 april öppnar Linköpings nya cykelgarage, där blir det möjligt att hyra parkering i 30 dagar. Det är vänligt för miljön och bra för pendlare.

Från vänster: Jakob Olingdal, trafikingenjör Linköpings kommun, Sandra Strand, Dukaten och Matts Skeppstedt, Dukaten. Foto: Sofie Berlin

Sedan i somras har kommunen arbetat med att rusta upp cykelparkeringarna vid resecentrum. Nya cykelställ, cykelställ i två våningar och nya vägmärken har satts upp, och nu finns också ett låst cykelgarage.

Säker förvaring

Garaget är byggt intill cykelparkeringen vid taxizonen i södra änden av resecentrum.

– Cykelgaraget är ett bra alternativ för den som vill ha en säker förvaring av sin cykel och passar bra för den som pendlar med tåg och tar cykeln till eller från resecentrum, säger trafikingenjör Jakob Olingdal på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Sammanlagt finns det nu 470 cykelparkeringar vid resecentrums södra del, varav 88 i det nya cykelgaraget. 8 av dessa är laddningsplatser för elcyklar.  I garaget finns även 35 förvaringsboxar för värdesaker.

Digital registrering

Det är bolaget Dukaten som ansvarar för driften och tillhandahåller den digitala tjänst, där den som vill använda garaget måste registrera sig. För att komma in i garaget behöver man också välja ett kort, till exempel Östgötatrafikens resekort eller ett vanligt betalkort, som man registrerar i kortläsaren på garagets utsida.

Kostnaden för att hyra en cykelparkering i garaget är 80 kronor för 30 dagar. Man måste säga upp abonnemanget senast två dagar innan det ska upphöra.

Text: Anna Frejd

Senast ändrad den 1 april 2019

Senaste nytt

Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens