Hoppa till huvudinnehåll

Seniorernas mötesplats fyller tio år

9 oktober 2019 | Omsorg & hjälp
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Hagdahlska huset – Seniorcenter fyller tio år fredagen den 11 oktober. Det firas med kaffe, jubileumskaka, föreläsningar och musikunderhållning.
Hagdahlska huset

Hagdahlska huset – Seniorcenter ligger vid Stora torget.

Sedan tio år tillbaka fungerar Hagdahlska huset – Seniorcenter som en central mötesplats för alla Linköpingsbor över 65 år. Här kan besökarna bland annat umgås över en kopp kaffe, delta i aktiviteter och använda IT-caféet eller minigymmet. Det finns även en visningsmiljö med teknik och hjälpmedel.

Ingrid von Sydow har varit verksamhetschef sedan starten. Hon säger att utbudet har utvecklats mycket det gångna decenniet.

– Framför allt när det gäller vår visningsmiljö. Vi har även handledning i hur man använder sin mobil, dator eller surfplatta. Där finns det ett stort behov. Det kommer många besökare varje dag och får hjälp. Handledarna är seniorer, praktikanter från skolan och en av våra anställda.

Många återkommer

Flera av besökarna är stamgäster, men det kommer också en hel del nya. På ett år tar verksamheten emot omkring 11 000 – 12 000 personer. Nu hoppas Ingrid von Sydow att många kommer och tar del av jubileumsprogrammet på fredagen.

– Vi har en god kaka som är specialbakad för dagen! Och jag hoppas att dagen lockar nya besökare som ser att detta är ett trevligt ställe. Hit kan man bara komma, umgås och ha trevligt, men också ta del av hjälpmedel som kan underlätta i vardagen.

Hagdahlska huset – Seniorcenter ligger på Platensgatan 2. Här hittar du programmet för jubileumsdagen:

Här hittar du mer information om verksamheten:

Text: Per Conning

Senast ändrad den 9 oktober 2019

Senaste nytt

Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens
Gul varning för hårda vindar
Kommunal varslar om stridsåtgärder
Klipp häcken och öka säkerheten i trafiken