Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Äldredagen genomförs digitalt i år

8 oktober 2021 | Uppleva & göra, Omsorg & hjälp
Trots pandemin bestämde äldrenämnden tidigt att Äldredagen 2021 skulle bli av, men i digitalt format den 13 oktober, likt tv-programmet Skavlan. Programledare blir artisten Daniel Yngwe.

Daniel Yngwe, artist, är programledare för Äldredagen 2021. Foto: Pressbilder/Daniel Yngwe

Huvudrubriken för Äldredagen har under alla år varit “Må väl till kropp och själ” och det temat är ju alltid gångbart, så i år kommer fokus ligga på hälsa, mat och musik. Planeringsgruppen består av representanter från SoF, Leanlink och Kultur och fritid för äldre.

Ann-Sofie Nord är kulturarbetare på Linköpings kommun och sitter i planeringsgruppen.

– Många är kanske lite less på digitala sändningar efter pandemin, men jag hoppas att den digitala äldredagen ska bli riktigt intressant att titta på! Programledaren Daniel Yngwe har lovat att ta på sig rollen som Fredrik Skavlan, säger Ann-Sofie Nord.

Allsång och gäster i soffan

Gäster i programmet blir äldrenämndens ordförande Liselotte Fager, landshövding Carl Fredrik Graf, professor Fredrik Nyström och “Hela Sveriges matmamma” - Monika Hallberg. Dessutom kommer husbandet och Kulturarbetarna från Kultur och fritid för äldre att sjunga och spela musik. Gästerna i studiosoffan, tillsammans med kulturarbetarna och husbandet kommer göra allt för att det ska bli både matnyttigt och underhållande.

Efter livestreamingen på cirka 1,5 timma sänds en timmeslång, textad allsångskonsert med Östgötabandet och Kulturarbetarna, inspelad på Östgötamusiken.

– Vi hoppas att många tar tillfället i akt för att titta på programmet. Den vanliga Äldredagen handlar ju nämligen mycket om att vara tillsammans, samtidigt som man lär sig något nytt och får lyssna till musik, berättar Ann-Sofie Nord.
På Äldredagens hemsida hittar du livesändningen som sänds 13 oktober 2021, informationsfilmer och även fakta om Balansera mera som i år samarbetar med Äldredagen.