Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Dags för sommarlov i Linköping

8 juni 2021 | Uppleva & göra
Skolklockan ringer ut, pirr i magen, sommarvärme, skratt, glädje och flera veckor av ledighet framför sig. Äntligen sommarlov. Det finns massor att göra i Linköping.

– Vi står laddade med en hel uppsättning av aktiviteter för barn och unga under sommaren. Vi kommer bland annat att ha så kallade Pulsbanker i sex olika områden i Linköping under sommaren. De är laddade med grejer att låna och många aktiviteter kommer att utgå från Pulsbankerna. Så håll koll på vad som händer i ditt område, säger Truels Olin, tf utvecklingschef kultur- och ungdom, Linköpings kommun.

Pulsbanker

I Pulsbankerna kommer det finnas dagliga aktiviteter som vänder sig till ungdomarna i respektive område. Pulsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid som till exempel inlines, bollar, spel med mera. Utlåningstiden kan variera mellan några timmar till hela dagen då Pulsbanken är öppen. Det är gratis att låna och till för alla. I Pulsbankerna arbetar många ungdomar som feriejobbare och leds i arbetet av personal från enheten kulturscener och ungdom, kultur- och fritidsförvaltningen. Förutom att låna ut utrustning arrangeras också olika aktiviteter.

– Vi följer noga myndigheternas restriktioner och kommer se till att verksamheten anpassas till dessa. Det gör att vi inte fullt ut kan presentera exakt vad som händer under hela sommaren utan anpassningar av aktiviteterna kommer att göras, säger Truels Olin.

Pulsbankerna finns i:
Berga
Ekholmen
Lambohov
Ljungsbro
Ryd
Skäggetorp

De är öppna måndag till fredag vecka 25 till och med 30.


Hitta aktiviteter via Lov i Linköping

Aktiviteterna som erbjuds i sommar hittas via appen Lov i Linköping eller på kommunens webbplats. Det går även att följa Facebookgruppen Lov i Linköping för att se vad som händer.

Tipslista om vad som går att göra i sommar

Gamla Linköping

I Tidernas sommar får man uppleva historien med alla sinnen. Det finns massor att göra för hela familjen varje dag: se olika sorters teater, besöka repslagaren i repslageriet, gå i luffarskola, hjälpa till med byken, se hur barnen hade det i skolan, leka som förr, åka häst & vagn och mycket annat.


Öppna bibliotek

Besök gärna Agora, Berga, Ekholmen, Lambohov, Ljungsbro eller Ryd!

Mobila biblioteket för barn

Låna böcker och var med på högläsning, pyssel, tävlingar, berättande, skrivande mm. Vi dyker upp på cykel!

Sommarboksbladet

Läs en eller flera böcker på sommarlovet och få en gåva av oss! Hämta en broschyr på närmaste bibliotek eller på webben. Broschyren finns på svenska, arabiska, engelska och somaliska.

Digital bokcirkel för ungdomar

Läs tillsammans med Ekholmens bibliotek under sommarlovet 1/6 - 30/8. För ungdomar 13-17 år. Vi läser två romaner och diskuterar under 13 veckor.

Lek- och aktivitetsparker

Det finns massor av lekplatser, aktivitetsparker i Linköping.

Barnteater

På Agora, Skylten, Berga By och Gamla Linköping kommer det att finnas barnteater för olika åldrar.

Bada

Runt om i Linköping finns massor av olika badplatser. Dessutom är Tinnis, Ljungsbrobadet och Glyttingebadet öppet, så plaska på.

Friluftslivets år

I år är det friluftslivets år och varför inte passa på att planera en tur ut i naturen. Det finns många sköna områden i omgivningarna.