Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen sportlov

18 februari 2021 | Uppleva & göra
Då är det dags för årets sportlov eller varför inte kalla det upptäckarlov, läslov, kulturlov, lata sig-lov eller vad som passar dig som är ledig. Det finns massor att göra.

Passa till exempel på att åka skridskor under sportlovet. Bild: Mostphotos.

Ett enkelt sätt att få veta vad som händer under lovet är att kolla in webbplatsen ”Lov i Linköping”. Där hittar du tips på en rad olika aktiviteter, både utomhus och digitalt.

Uteliv i Gamla Linköping

Gamla Linköping erbjuder ett antal aktiviteter som barn och familjer kan göra tillsammans, till exempel finns upplevelsespår, Hitta Vilse-stigen där du lär dig vad du ska göra om du kommer vilse, korvgrillning vid Vallabackarna eller varför inte testa ett skogsbingo. Dessutom finns ju alltid djuren att besöka.

Take away-påse

 – Under lovveckan kan man hämta en take away-påse hos oss på Agora. Temat är Superhjältar. I påsen hittar du ett pysselkit med beskrivning men du kan också se instruktionsfilmer på våra sociala medier. I påsen kan du även få med böcker och film till hela familjen, säger Linda Edenor, kulturutvecklare på Agora.

Biblioteket erbjuder även olika digitala evenemang som teater med teater Imba. Du kan också hämta ut en pysselpåse.

Tips på vinteraktiviteter

Visit Linköping har samlat 20 tips på bra vinteraktiviteter i Linköping. Här finns allt från tips på vinterbad, pulkabackar till discgolf.

För den som vill prova på längdskidåkning finns det längdspår att upptäcka. Vid Vreta golfbana finns utrustning att hyra. För mer info se skidspår.se.

Tillåter vädret kommer isen på Göta kanal att underhållas, med start vid Ljungsbro Folkets Park i riktning Borensberg.

Skridsko – allmänhetens åkning är öppen på Ljungsbro fritidscenter och på Stångebro bandyplan. För tider se Medleys och Pemas hemsida.

Ungdoms-/fritidsverksamhet

Fritidsgårdarna har under pandemin fått planera om sin verksamhet och har anordnat massor av digitala aktiviteter.

– Detta fortsätter så klart under sportlovet och man kan hitta aktiviteterna på respektive “gård”, så håll er uppdaterade i digitala kanaler hälsar personalen i UngPuls i Ryd, Berga, Skäggetorp, fritidsgårdar i Lambohov, Linghem, Ljungsbro, Ekholmen, Malmslätt, Tallboda. LinGo, LikaOlika, Shanazi hjältar, Liquid.

Artscape - testa Augmented Reality

Besök ett antal av Artscapes väggmålningar i centrala Linköpingo och testa AR – en teknik som lägger till digitala element till det du ser i verkligheten. Ta med din smartphone eller padda till den målning du vill uppleva, ladda ner appen Artscape AR och rikta smartphone/padda mot målningen och upptäck coola grejer.