Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Är biblioteket stängt? Kom in ändå!

20 oktober 2021 | Uppleva & göra
Det finns de som inte alltid lyckas pricka bibliotekets bemannade öppettider. I Sturefors kommer det inte spela någon roll, där kan du som låntagare nämligen ändå komma in i lokalerna. Med hjälp av ditt lånekort.
Stureforshallen och biblioteket från utsidan

Foto: Matilda Ahl

- Meröppet gör att vi kan erbjuda låntagare att komma in och läsa och låna böcker och tidskrifter. Du kan skriva ut, kopiera, använda datorer och trådlöst nätverk, studera eller ha möten även under obemannade tider. Du kommer in via ditt lånekort och hanterar dina lån själv, säger Lovisa Rydberg, verksamhetschef bibliotek.

Sturefors växer och i takt med att fler flyttar till området med omnejd har Linköpings kommun tillsammans med Lejonfastigheter uppdaterat Vist skola med en ny skolbyggnad, bibliotek och fullstor idrottshall med läktare, Stureforshallen. Att då tänka nytt i alla olika delar har varit ett måste.

 


Inne i biblioteket. Foto: Matilda Ahl

 

- Det är bara att gratulera stureforsborna till det här tillskottet. Jag är övertygad om att det kommer bli en välbesökt mötesplats. Och finessen med att sammanfoga olika typer av verksamheter på det här sättet är att det stärker samhörigheten på en ort, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Den nybyggda idrottshallen är 990 kvm stor och har läktare med 120 sittplatser och 50 ståplatser.

- Linköping är i stort behov av idrottshallar och Stureforshallen kommer bidra till att föreningar i stureforsområdet med omnejd ges utökade möjligheter att ordna fler träningar och/eller tävlingar. Dessutom finns det nu en möjlighet för nya inomhusidrotter att etablera sig här, säger Gustaf Appelberg.

Bidrar till ökad läslust

Vist skola kommer också ha stor nytta av de nya lokalerna i skolvardagen.

- Vi är glada för det fina biblioteket, som vi tror kommer att bidra till ökad läslust, samt för den stora idrottshallen som vi tror bidrar till en rörelseglädje. Det är även ett stort lyft för skolan, när vi nu har fått ett tillagningskök, där maten lagas på plats. Många elever har uttryckt att maten nu smakar godare, säger Elisabeth Peterffy-Moberg, rektor.

Öppet hus och invigning av biblioteket, Stureforshallen och skolbyggnad vid Vist skola sker den 23 oktober mellan 10:00-12:30.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: