Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Årets gymnasiemässa blir digital

28 september 2020 | Förskola & utbildning, Coronaviruset covid-19
Gymnasiemässan genomförs i höst men i ett annat format. I år blir den digital.

I år får blivande gymnasieelever besöka mässan digitalt.

Den årliga gymnasiemässan brukar locka till sig ett stort antal besökare. Men på grund av pandemin och med det förbud mot stora folksamlingar som råder, väljer Linköpings kommun tillsammans med samarbetspartners att genomföra mässan digitalt i år.

Gymnasiemässan är till för att guida elever i årskurs nio inför det stundande gymnasievalet och arrangeras varje år. Mässan som är populär, brukar dra till sig över 5 000 besökare på en och samma dag. Även om förbudet på högst 50 deltagare i en lokal upphävs så går det inte att garantera att besökarna kan hålla tillräckligt avstånd och därmed finns det en risk för smittspridning.

Ställer inte in – ställer om

Åsa Ridne, avdelningschef för gymnasie- och vuxenutbildning, har tagit beslut om att mässan ska genomföras digitalt.

– Det känns viktigt att vi inte ställer in, utan att vi tänker nytt. Vi arbetar nu med hur denna digitala lösning kommer att se ut och genomföras. Men målet är att det blir en gymnasiemässa i ett digitalt format som kommer att hållas under fyra dagar i slutet av november i år, säger Åsa Ridne. 

Viktig pusselbit

Gymnasiemässan är en viktig pusselbit inför gymnasievalet. 15-åringarna får då en inblick i de olika skolorna och deras olika program. Ambitionen är att det också ska kunna erbjudas samma möjligheter till vägledning och information om till exempel antagningsprocessen som på den vanliga mässan. Formerna för det är ännu inte satta.
Mässan genomförs i samarbete med gymnasieskolor från Linköping både kommunala- och fristående skolor, och gymnasieskolor från Åtvidaberg, Mjölby, Kinda och regionens naturbruksskolor.
 
Text: Charlotta Flodén
Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: