Dags igen! Välkommen till kommunens cykelauktion

9 september 2019 | Stadsplanering & trafik
Torsdagen den 12 september har du möjlighet att buda hem en cykel. Då säljer Linköpings kommun cyklar som har varit felparkerade på kommunens mark och som därefter inte har blivit hämtade av sin ägare.

Foto: Sofie Berlin

Auktionen hålls 200 meter söder om Garnisonsrondellen. Följ skyltningen ”Cykelauktion”när du svänger av från Lambohovsleden. Visningen av cyklarna pågår klockan 13.00-14.00. Själva auktionen startar klockan 14.00.

Som privatperson kan du bara betala med Swish. En registrerad firma kan handla mot faktura (ta med firmaregistreringsbevis och legitimation).

Några saker som är bra att veta:

  • Varje cykel har ett nummer. Notera numret på den cykel du är intresserad av, så att du kommer ihåg vilken cykel det är när auktionen börjar.
  • Enskilda cyklar har ett utropspris på 100 kronor. Lägsta budhöjning är 50 kronor. Cyklar som säljs i parti om tio cyklar har ett utropspris på 500 kronor. Lägsta budhöjning är 50 kronor.
  • Var tydlig när du lägger ett bud så att auktionsförrättaren ser och hör dig.
  • Om det inte kommer något bud på en cykel utgår den. När alla cyklar är utropade är auktionen slut och det går inte att komma och betala senare. • Cyklarna säljs i befintligt skick.
  • Köparen ser till att inköpta cyklar forslas bort inom två veckor. Cyklar som inte har hämtats och står kvar efter två veckor från auktionstillfället anses övergivna och återgår i kommunens ägo.

Kaffe

Under cykelauktionen kommer du att kunna köpa kaffe, Festis, bullar och korv med bröd.

Parkering

Det finns en kostnadsfri parkering vid Karlbergsplan. Det är inte tillåtet att parkera alldeles intill auktionen eftersom det kan hindra tung trafik som måste kunna komma fram.

Kontakta Kontakt Linköping om du har frågor:

Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Du får svar direkt på generella frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor. Du har även möjlighet att få veta status i vissa ärenden snabbare och enklare.

Skicka e-post till Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00 (23, 27 och 30 december, klockan 07:30-14:00)

Postadress:
Linköping Kommun
Ange gärna den verksamhet/förvaltning det gäller
581 81 Linköping