Hoppa till huvudinnehåll

Beslutat: Högstadieskolan läggs ner

17 februari 2023 | Förskola & utbildning
Nu är det formella beslutet fattat. Kungsbergsskolan 7-9 läggs ner efter vårterminen. Beslutet klubbades av Barn- och ungdomsnämnden på torsdagens nämndsammanträde.
Kungsbergsskolans entré

Kungsbergsskolans årskurs 7-9 har haft sin verksamhet på Anders Ljungstedts gymnasium. Foto: Linköpings kommun

– Beslutet togs i politisk enighet och nu börjar ett viktigt arbete för att alla elever ska få en så bra fortsättning på högstadiet som möjligt. Alla elever kommer få möjlighet att önska skola och nya klasser öppnas på några skolor för att ge möjligheter för elever att flytta tillsammans med klasskamrater, säger Elias Aguirre (S), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Eleverna får göra önskemål om ny skola

Från och med 16 februari finns en önskemålsperiod för de berörda eleverna på Kungsbergsskolan 7-9, där de får göra ett önskemål om vilka andra högstadieskolor de vill gå på framöver.

Önskemålsperioden sker bara för de berörda eleverna och är öppen fram till 5 mars. I mitten av mars är kommunens arbete med alla platser klara och eleverna får besked om vilken skola de erbjuds placering på.

Under våren kommer samtidigt alla medarbetare på skolan erbjudas annan anställning inom Utbildningsförvaltningen.

Text: Axel Svartling

Senast ändrad den 17 februari 2023

Senaste nytt

Nya åtgärder ska motverka segregation Inför beslutet om skollokaler - så går nämndmötet till Kom och se eldshow på Earth hour Dags att sopa upp gruset Rektorer mötte media efter besked om lokalanpassningar Hon hjälper prostituerade till ett första steg mot ett nytt liv Förändringar i förskola och grundskola när elevantalet sjunker Simhallsnostalgi genom Linköpings historia Yrkesambassadörer lyfter fram jobb inom omsorgen Kommunen söker sommarfamiljer
Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: