Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Besöken på återvinningscentralerna begränsas

3 april 2020 | Bygga, bo & miljö
Kommunägda Tekniska verken uppmanar nu Linköpingsborna att bara åka till återvinningscentralerna om det är nödvändigt.
Bil på återvinningcentral

Foto: Tekniska verken

Coronaviruset gör att många tillbringar mycket tid hemma, och passar då på att städa ur sina skrymslen och rensa i trädgården. Det märks tydligt på Tekniska verkens återvinningscentraler, dit många nu kommer med sitt avfall. Men med Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer är det viktigt att begränsa besöken dit. Tekniska verken uppmanar därför Linköpingsborna att bara åka om det verkligen är nödvändigt.

– Vi hade besöksrekord på våra återvinningscentraler i Linköping förra helgen, och det rimmar väldigt illa med restriktionerna kring coronaviruset, säger Johan Borg, avdelningschef för hushållsavfall på Tekniska verken.

Kan inte fortsätta

Han framhåller att Tekniska verken inte vill stänga återvinningscentralerna. Men för att kunna ha öppet krävs det att var och en tar ansvar och funderar på om det verkligen är nödvändigt att åka iväg med sitt avfall just nu.

– Trycket var som sagt stort i helgen, och så kan det inte fortsätta eftersom vi ska följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd. Det går det inte att göra när alla kommer hit samtidigt. Om man absolut måste åka så uppmanar vi till att besöka oss under vardagar för att minska belastningen på veckosluten.

I helgen kommer Tekniska verken börja vidta nödvändiga åtgärder för att det inte ska vistas för många personer samtidigt inne på återvinningscentralerna.

– Vi kommer att ha vakter på plats för att hjälpa till att reglera antalet besökare. Det innebär att det kan bli en del köande för att komma in, säger Johan Borg.

Hålla avstånd

Återvinningscentralerna är öppna alla dagar i veckan, även söndagar under april och maj. Tekniska verken framhåller att det är viktigt att undvika trängsel och att visa omtanke om personal och andra besökare genom att hålla avstånd till varandra på återvinningscentralen. Har man barn med sig vid besöket är det bra om de väntar kvar i bilen.

Tekniska verken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och vid symptom på förkylning och influensa ska inte återvinningscentralerna besökas.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: