Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Biblioteken stängda till och med 24 januari 2021

22 december 2020 | Uppleva & göra, Covid-19
Linköpings stadsbibliotek, huvudbiblioteket och samtliga närbibliotek samt bokbuss är sedan tidigare stängda. Till följd av regeringens beslut om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset stängs från och med 24 december även de fysiska tjänster som funnits tillgängliga. Det gäller möjligheten att reservera böcker som sedan hämtas, bokpåse-utlämning och boken kommer.
Linköpings stadsbibliotek är stängt

Linköpings stadsbibliotek

– Biblioteksverksamheten i Linköping har varit stängd för fysiska besök under november och december. Det beslut som tagits idag om stängning rör den service biblioteken haft med möjlighet för medborgare att reservera böcker och komma och hämta, bokpåse utlämning och boken kommer, säger Marie Sääf, bibliotekschef.

Beslutet är fattat utifrån regeringens direktiv från i fredags den 18 december.

Helt stängt

Från den 21 december kan inga nya reservationer eller beställningar av böcker göras. Den som redan har fått meddelande om att man har reserverade medier eller en beställd bokpåse har möjlighet att hämta dessa fram till 23 december, därefter är de bibliotek som varit öppna för uthämtning helt stängda.

Digitala tjänster som exempelvis filmer och e-böcker finns tillgängliga under hela perioden. Förseningsavgifter är inte aktuella under perioden. Kundtjänst finns fortfarande tillgänglig.

Hoppas på vändning

– Den här åtgärden berör många och det är så klart tråkigt men den handlar om att bidra till minskad smittspridning. Vi hoppas nu utvecklingen går åt rätt håll och att vi kan börja öppna i slutet av januari, säger Marie Sääf.