Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Biblioteket satsar på digitala författarbesök

29 juni 2020 | Uppleva & göra
Fram till 24 augusti kan man ta del av digitala författarbesök via Linköpings stadsbibliotek. Det sker genom deras nya samarbete med Boksoffan. Fokus kommer att vara på östgötsk litteratur.
Johan Hagesund och Jan Holmbom från Boksoffan

Det är Jan Holmbom och Johan Hagesund som kommer att leda "Boksoffan". Foto: Matilda Ahl

Under hela sommaren 2020 kommer Linköpings stadsbibliotek att arrangera Boksoffan. Det är ett program där förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom pratar om böcker, skrivandet och berättandets konst med gäster från den lokala och regionala bokbranschen.

– Programmet riktar strålkastarljuset mot den närodlade litteraturen. Det erbjuder en möjlighet för publiken att lära känna de personer som är verksamma i den östgötska bokbranschen, förklarar Maria Engman, bibliotekarie på Linköpings stadsbibliotek.

Digitala författarbesök

Boksoffan finns sedan tidigare, men samarbetet med Linköpings stadsbibliotek är nytt för i år. I våras fick biblioteket ställa om sin verksamhet på grund av coronapandemin och alla fysiska program och evenemang ställdes in. På grund av detta utökade de sina digitala aktiviteter och program. Stadsbiblioteket kontaktades sedan av förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom som föreslog att de skulle samarbeta.

– Det tackade vi snabbt ja till. Vi tycker att det är en bra programform och det ger oss möjligheten att kunna erbjuda digitala författarbesök så att våra besökare kan känna att de får ta del av författarsamtal, trots att de är digitala och inte fysiskt på plats.

Inspiration

Syftet med samarbetet är att inspirera till läsning och ge inblick i bokskapandet och branschen.

– Vi hoppas att de här programmen ska erbjuda inspiration till läsning och skrivandets villkor. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram de lokala berättarna och inspirera till läsning av dessa.

Boksoffan har spelats in på plats i biblioteket med hjälp av personal från Digital kreativ verkstad. Bland annat medverkar Josefine Sandblom och Dina E. Sacic. Programmet sänds online på stadsbibliotekets Facebook och Youtube-kanal varannan måndag klockan 21.00 fram till den 24 augusti. Programmen kommer även att finnas att titta på i efterhand.

Text: Linnéa Hellqvist

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: