Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Birgittaskolans vuxenutbildning flyttar till nya lokaler

17 september 2021 | Förskola & utbildning
Inför höstterminen 2022 kommer Birgittaskolans vuxenutbildning att flytta till nya lokaler på Teknikringen i Mjärdevi, och bildar då en ny enhet inom vuxenutbildning.
En grupp elever med olika etnicitet sitter tillsammans i ett klassrum

Birgittaskolans vuxenutbildning flyttar till nya lokaler i Mjärdevi. Foto: Linkin

– Att vuxenutbildningen på Birgittaskolan blir en egen enhet bidrar till att bli en tydligare och starkare aktör. Det i sin tur skapar möjligheter till att vidareutveckla den kommunala vuxenutbildningen, säger Åsa Ridne avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Nya lokalerna i Mjärdevi

I arbetet med att hitta nya lokaler har hänsyn tagits till storlek och lämplighet av lokal, geografisk placering och närhet till kollektivtrafik.

– Vår lokalförsörjare, Lejonfastigheter, har nu hittat lokaler som motsvarar det behov den kommunala vuxenutbildningen har. Utöver lokalernas storlek var även bra förbindelser med kollektivtrafiken viktigt för oss när vi beställde utredning och lokalisering av nya lokaler, säger Mia Pihl, lokalsamordnare på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

– Mjärdevi är en attraktiv del av Linköping där det finns många företag och offentliga myndigheter, även närhet till universitetet, säger Åsa Ridne avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Den 23 september förväntas Bildningsnämnden ta beslut om de nya lokalerna i Mjärdevi. Flytten är planerad till hösten 2022. Birgittaskolans gymnasium kommer att vara kvar i befintliga lokaler.