Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Cykellänk från Braskens bro till Hjulsbro

30 mars 2021 | Stadsplanering & trafik
Linköpings kommun vill att fler ska välja att cykla till jobbet. Cykellänken längs med Ålerydsvägen byggs just nu och är klar senare i år och en ny cykellänk från Braskens bro till Jakobsdal byggs.
Karta över cykelvägen till Hjulsbro

Cykellänken Hjulsbro

Den nya cykellänken kommer att gå från Braskens bro, genom Johannelunds Centrum till Jakobsdal. Där kopplas den ihop med den nyligen byggda gång- och cykelvägen längs Brokindsleden. Därmed kommer cykellänken att gå hela vägen fram till Hjulsbro.

Byggandet kommer att delas upp i etapper och trafiken får delvis ledas om under så korta perioder som möjligt.

Före sommaren

- Den del som görs klar före sommaren kan man förenklat säga är sträckan från Söderleden till parken bakom Johannelunds centrum. Resten byggs i höst, säger projektledare Elna Hammarström. 

Cykellänkar är prioriterade cykelstråk med en särskild utformning. De byggs för att öka cyklandet i staden och är en del av satsningen på att få ner halten av koldioxid i Linköping. Cykellänkarna är bredare än Linköpings traditionella cykelvägar och har bland annat gångbanor och ett orange färgtema. På vissa platser finns det  exempelvis effektbelysning, planteringar, en orienteringstava, cykelpump och bänkar.

-Cykellänken är ett konkret sätt för kommunen att förändra fördelningen av färdmedel och ta upp matchen med bilpendlandet. Cykeln prioriteras före bilen i alla korsningar. Man ska kunna cykla från A till B på samma tid som det tar att ta bilen, inklusive den tid det tar att parkera, säger Elna.

Ålerydsvägen

Cykellänken längs med Ålerydsvägen blir klar senare i år. En utredning pågår för att undersöka möjligheterna att fortsätta genom Tinnerö eklandskap och binda ihop Linköpings södra delar med Linköpings västra delar.

Tidigare har cykellänkar byggt mellan Ryd och Innerstaden och mellan innerstaden och Skäggetorp.
 

Cykellänken Ålerydsvägen

 Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: